De zomertips van Esther voor augustus en september

In Evenementen, Uittips by Esther Wetting

Door Esther Wetting

Ben jij net terug van vakantie? En wil je deze vakantie goed afsluiten met nog een leuk festival of evenement? Of ben jij niet op vakantie geweest, en wil je graag thuis leuke festivals of evenementen bezoeken? Hieronder een paar leuke evenementen die plaatsvinden in augustus en september. Zet de data in je agenda en sluit de zomer knallend af!

Psy-Fi

Even dreigde Psy-Fi uit Leeuwarden weg te gaan, maar gelukkig is dit niet het geval dit jaar. De derde editie van dit trancefestival vindt plaats op 24 t/m 28 augustus in de Groene Ster. Vijf dagen lang is er ontzettend veel te doen. Van lasershows tot de beste muziek tot een openluchtbioscoop; niets ontbreekt op dit bijzondere festival. Wil je dit spraakmakende evenement graag bezoeken? Wees er dan snel bij want de kaarten zijn bijna uitverkocht. Een 5-daags ticket kost €120.

CityRock Leeuwarden

coff

Foto: John Coffey.
Bron: Het energiehuis

Op 2 en 3 september vindt de 3e editie van CityRock Leeuwarden plaats. Dit jaar op een nieuwe locatie, namelijk het Rengerspark in Leeuwarden. CityRock Leeuwarden eert zijn naam aan het brede muziekgenre rock: zoveel mogelijk subgenres zijn vertegenwoordigd op dit festival. Op de vrijdag spelen onder andere The Hives, De Staat en John Coffey, Op zaterdag spelen onder andere DeWolff en De Hûnekop. Tip: na het uitverkochte afscheidsconcert op 30 september  neemt John Coffey voor onbepaalde tijd pauze. Cityrock is dus dé ideale gelegenheid om deze band nog eens te zien! Dagtickets zijn €29, een ticket voor beide dagen kost €49.

Ljouwert Culinair

culi

Foto: Ljouwert Culinair

Ljouwert Culinair staat bekend om het heerlijke, culinaire vermaak onder de Oldehove. Diverse restaurants uit Leeuwarden en omstreken presenteren zich aan het begin van het nieuwe culinaire seizoen. Van vis tot vegetarische gerechten; van alles is er te proeven. Natuurlijk is er elke avond nog een borrel met passende muziek om de dag goed af te sluiten. Ljouwert Culinair is van 2 t/m 4 september.

Open Monumentendag

Het thema van de Open Monumentendag is dit jaar Industrieel Erfgoed. Alleen vandaag, op 10 september, kun je een kijkje nemen in monumentale (bedrijfs)panden, pakhuizen en andere bouwwerken in Leeuwarden waar je anders nooit zou komen. Zo kun je ook eens ervaren hoe de bedrijfspanden er van binnen uitzien. Natuurlijk zijn er nog tal van andere activiteiten binnen het thema industrieel erfgoed te beleven. De Open Monumentendag is van 10:00 tot 17:00.

 
Stoommachine Landeweer 1897 (2)-800x487

Foto: Stoommachine

Midnightwalk Leeuwarden

De midnightwalk is een verrassende 10 kilometer durende avondwandeling langs en door bijzondere plekken, gebouwen en bedrijven in Leeuwarden. Beleef deze prachtige, culturele stad in het donker met veel theater, dans, kunst en muziek. De hele opbrengst gaat naar het goede doel, de Weekendschool Baljée. De midnightwalk vindt plaats op 16 september en kost €10,25.

Folk! Festival

Het Folk! Festival is definitief terug in De Harmonie! Voor de tweede keer wordt een avond vol Ierse folkmuziek georganiseerd waarbij goede bieren en fijne whisky’s worden geschonken in de sfeer van een Ierse pub. Dit jaar zijn verschillende stijlen folk te beluisteren, o.a. Irish Folk, Americana, Singer Songwriters en Balkanfolk. Het Folk! Festival vindt plaats op 23 september. Kaarten kosten €22,50.