Wim de Jongh > Bloggofobie

In Column, Gastblog by Gastschrijver

Wekelijks hebben we een gastblogger op MNSKP. Deze week is het Wim de Jongh; één van de meest kleurrijke mannen die Leeuwarden kent. Hij draagt iconische jassen, schudt zomaar een carnavalshitje uit z’n mouw, maar vooral in deze een fantasierijke verhalenverteller.

Bloggen. Ik heb het altijd maar een raar woord gevonden. Een víes woord zelfs, dat me eerder doet denken aan het uitknijpen van puistjes dan aan het bijhouden van een weblog. Al kan het nog erger: iemand die videoberichten plaatst is een vlogger. Brrr. Ik heb dan ook altijd mijn neus opgehaald voor blogs en nog meer voor de mensen die zich daarmee bezighielden. Ontdekte ik bijvoorbeeld van een goede vriend dat hij blogde, dan schrapte ik hem onmiddellijk uit mijn vriendenlijst. Ik ben zelfs zo ver gegaan de liefde van mijn leven de deur te wijzen toen ik erachter kwam dat ze er in haar vrije tijd vrolijk op los blogde.bloggen

Het zal u niet verbazen dat dankzij deze bloggofobie mijn sociale kader steeds kleiner werd, tot ik mezelf op een dag terugvond in het gezelschap van alleen nog maar aartsconservatieve lijken, op sterven liggende digibeten en de resten van een paar opgegraven neanderthalers. Ik kon mezelf nog wel enige tijd wijsmaken dat ik heel gelukkig was met dit gezelschap, maar toen ik op een zekere avond weer met mijn nieuwe ‘vrienden’ zat te mens-erger-je-nieten, moest ik tóch toegeven dat dit nu niet bepaald dat grootse en meeslepende leven was dat ik altijd voor mezelf in petto had. Kortom: het werd tijd om me te rehabiliteren.

Om te beginnen ging ik maar weer eens bij mijn ouders langs. Die bleken echter met de noorderzon te zijn vertrokken, met een briefje op de deur dat ze me onterfd hadden. Ook andere familieleden gaven niet thuis. Ik besloot maar een bezoekje te brengen aan café De Holbewoner, waar ik me altijd door goede vrienden omringd geweten heb. Tot mijn stomme verbazing zat iedereen zich daar een slag in de rondte te bloggen en als ik probeerde een gesprek aan te knopen, werd ik bekeken alsof ik melaats was. ‘Ga maar naar café Het Opgewarmde Lijk,’ beet de barman mij toe toen ik een rondje voor de hele zaak wilde bestellen, ‘misschien dat ze je dáár nog wel een biertje willen schenken!’

Na nóg een paar van zulke ervaringen begon het me duidelijk te worden dat, wilde ik nog wat van mijn leven maken, ik niet alleen een heleboel mensen mijn excuses moest aanbieden, maar zelf ook actief moest gaan bloggen. God hebbe mijn ziel! Het was even slikken, maar uiteindelijk heb ik me door een niet nader te noemen heler een pc aan laten smeren en ben begonnen mijn diepste zielenroerselen op de digitale snelweg te slingeren. Het was nog een hele tour om de boel ergens geplaatst te krijgen, maar die vreselijk aardige mensen van MNSKP wilden hun hand wel over het hart halen, zodat ik binnenkort, hopelijk, weer een biertje kan gaan drinken in café De Holbewoner.