Volslagen middelmatig met corrigerende tips

In Column, Inspiratie by Wieke Wiersma

foto 2Wieke (35) is onze fashionista pur sang. Samen met Anne-Flore schrijft zij eens per twee weken over mode. Wieke belicht hierin de trends, taboes, het Leeuwarder straatbeeld en doopt het met haar mening en een flinke dosis zelfspot. Naast modeblogger voor MNSKP is Wieke net moeder geworden van een zoontje en werkt ze als docent Filosofie, Geschiedenis en Maatschappijleer. 

 

Ik volg een programma op TLC wat “Meet the Russians” heet. Dat is waarlijk fantastisch. Het gaat over steenrijke Russen die in Londen wonen. Klaarblijkelijk zorgt de combinatie steenrijk en Russisch voor een heleboel hele gekke dingen. Los van de tientallen honden en chirurgische verbeteringen besteden ze hun tijd aan bijvoorbeeld missverkiezingen, waar een dame erg verbaasd was dat het publiek haar uitjouwde toen ze aangaf wel vrijwilligerswerk te willen doen voor kinderen maar niet voor gehandicapten. ‘Niemand houdt van gehandicapten’, sprak ze in een klederdracht pakje. Fantastisch vind ik dat. Niet van die gehandicapten hoor, ik hou van iedereen, maar het feit dat iemand dat zegt en daarna des duivels is, omdat ze niet gewonnen heeft. Ze vond het schandalig dat ze haar mening niet mocht uiten. Bijna had ik met haar te doen. Ik heb ook nog nooit eerder gezien dat een jury hardop dingen zei als: ‘zij is lelijk dus ze komt uit Kazachstan.’

Alle vrouwen uit de serie hebben hele lange benen en hele korte mannen en allemaal een uitzonderlijk talent. Ze zingen, dansen en acteren. Een van die vrouwen, Gulia, is mijn favoriet. Gulia is een oud topmodel of astronaut -dat is mij niet helemaal duidelijk- en ze maakt sieraden. Ik heb in mijn leven vele sieraden gezien maar zelden zulke lelijke.

Gulia verkoopt haar sieraden aan haar steenrijke vriendinnen. Er was er een van hele oude Engelse adel die zich afvroeg waar Gulia toch haar zeldzame gave vandaan had. Gulia had op dat moment net een hoofdband om gedaan waaraan een enorme gouden afbeelding hing. Tussen haar ogen bungelde een mannelijk gezicht wat je op zijn gunstigst als iets uit de kubistische stroming kunt duiden, maar wat denk ik ook zou passen in een ISIS onthoofdingsfilmpje. Ze vertelde dat ze deze vanochtend even in elkaar had geflanst. Voor haar het bewijs van haar artisticiteit. Ze verklapte haar geheim; ze was op dezelfde dag jarig als Salvador Dali. Toen ze dat ontdekte had ze voor een godsvermogen aan juwelen en bladgoud verzameld en een lijmpistool aangeschaft en is ze gaan knutselen.

Aha. Ik was iets op het spoor. Mij ontbreekt het namelijk aan een hele hoop talenten, maar dat lag niet aan mij. Dat lag hem aan het feit dat ik niet genoeg over mijn geboortedag wist. Lang leve Google. Al snel ontdekte ik dat er op mijn verjaardag vooral veel bommen zijn gevallen, wat vliegtuigen zijn neergestort en Loeki de Leeuw voor het eerst op tv kwam. Maar de eerste verjaardagsgenoot is, volgens Wikipedia, keizer Hadrianus en daarna kwam koning Frederik van Pruisen. Nou dat begint toch goed. Architectonische hoogtepunten, briljante strategen en beiden bewonderd door Napoleon. O Hoogmoed. Was ik maar gestopt bij de deze twee heren. Het werd alras minder. Ik zag een hele hoop Zweedse acteurs die ik niet kende. Of Belgische wielrenners. Uit de verhalen van mijn ouders wist ik dat op mijn geboortedag het zeldzaam koud was en heel het land vastzat vanwege een apocalyptische sneeuwstorm. Nou. Feest. Kortom, hier had ik dus echt helemaal niets aan.

Het is eigenlijk ook een beetje sneu voor u, lieve lezer. Want ik blijk dus volslagen middelmatig qua aanleg voor buitenissigheden (toch wil ik nog wel even wijzen op die keizer). En wat heeft u daar nou aan? Helemaal niets. Maar voor u afhaakt; ik ken echter wel een hele handige truc. En zoals Gulia met haar gave de wereld wil verblijden zal ik u deelgenoot maken van een handigheidje.

Ik heb namelijk last van laaghangend spek. Misschien is er een meer charmante benaming voor maar zo vlak na een zwangerschap (en die barensheupen had ik daarvoor toch eigenlijk ook al) is alles wat minder strak dan ik zou wensen. Ik zou eigenlijk op mijn handen moeten gaan staan om alles weer zwaartekracht-technisch terug te brengen naar de situatie daarvoor. Ik kan alleen niet op mijn handen staan en ik vind dat overigens ook doodeng. Voor je het weet sla ik mezelf een blauw oog met die borsten van mij. Er is echter iets wat alle natuurkundige wetten tegenspreekt: corrigerend ondergoed. Op school leer je dat massa nooit verdwijnt, maar ik weet inmiddels beter, je raakt zo een centimeter of tien kwijt.

Ik geef u mijn 3 tips:corrigerende panty

1. De corrigerende panty van de Hema. De Hema werd deze week wederom als meest onmisbare zaak verkozen en dat blijkt ook nu weer: Tussen de 5 en 9 euro en lieve mensen wat werkt dat ding goed. Koop hem vooral te klein. Mijn lievelingsmaat is 36-38. Vooral omdat dit ongeveer het enige moment is dat ik maat 36 heb maar vooral ook omdat alles dan mooi strak ingepakt zit. Deze week overigens met 20% korting. Het mooie aan deze panty is dat het er niet eens heel corrigerend uitziet. Als je dus zonder jurk komt te staan, kan dat heel best. De beste is die met het verstevigde stuk bij billen en benen. De verpakking wisselt nogal eens, maar als ze beloven ook je billen te verstevigen wordt de dag echt meteen beter.

2. Kijk uit met de hemdjes waar je borsten uitgesneden zijn. Dat zit zelden mooi. Of het ligt aan mij. Maar óf je borsten gaan naar voren als een soort piramide van Cheops of je zit met vier borsten en dat is voor niemand een goed idee. Corrigerende broekjes werken fenomenaal, vooral die doen denken aan een wielrennersbroekje. Je hebt ze ook heel erg prachtig. De hele lijn van Triumph is goed en heeft een mooie jaren veertig look.

corrigerend mooi3. Corrigerende onderjurkjes. Het is een sexy gezicht zo’n onderjurk , je kleren kleven niet aan je panty of kousen en alles onder je jurk wat lijkt op een Utrechtse Heuvelrug is ineens een zeer vlak landschap. Die jurkjes blijven overigens het mooiste als je het ‘kleefrandje’ aan de onderkant naar buiten vouwt als je hem aantrekt, dat randje blijft daarna beter op zijn plek en ik zou er in stappen in plaats van over je hoofd aan doen. Echt beter voor de vorm.

Al dit ondergoed is ook online te koop. Dat kan fijn zijn. Ik kocht ooit heel mooie lingerie – niet corrigerend, vooral heel weinig stof – in New York. Met achter mij een leerling en de voltallige familie, die aandachtig meekeken. Soms is discretie best fijn. Maar misschien heeft u wel helemaal geen corrigerend ondergoed nodig en ben ik zwaar kwetsend bezig. Dat is wellicht ook een kwaliteit van mij, hele volksstammen op stang jagen. Misschien lijk ik dan toch nog een beetje op die getalenteerde Russische dames. Zo meteen eerst maar eens een minderheid beledigen.