Wende Snijders opent CityProms

In Beleven, Evenementen by Redactie

Het CityProms Festival belooft dit jaar een prachtig spektakel te worden. Niemand minder dan zangeres Wende Snijders en DJ/presentator Eric Corton openen de zesde editie van het festival op vrijdag 24 juni. Samen met het Noord Nederlands Orkest brengen ze de favoriete klassieke muziekwerken van David Bowie ten gehore.

Wende

Foto: Jaap Reedijk

Wende werd bekend met indrukwekkend vertolkingen van onder andere Franse chansons en odes aan Ramses Shaffy, Jacques Brel en Edith Piaf. Ze beweegt zich tussen muziek en kleinkunst, experimenterend met verschillende muziekstijlen van elektronica tot klassiek. Vorig jaar bracht ze evenzo gepassioneerd Formidable van Stromae op klassieke wijze naar het publiek.

Margot Hoiting, directeur van CityProms: “We slaan een brug tussen klassieke muziek en andere muziekstijlen als pop en rock. Ook wordt muziek gecombineerd met dans en theatervoorstellingen.” De openingsact op het Oldehoofsterkerkhof zal in het teken staan van de playlist van Bowie. Hij was groot liefhebber van klassieke muziek. Eric Corton zal de klassieke werken inleiden.

In het voorprogramma van de openingsavond staat het Noardewyn CityProms koor. Hoiting: “We willen een megakoor creëren door koorleden, studenten van conservatoria en iedereen die graag zingt samen te brengen. Het zal een spectaculaire beleving zijn voor iedereen die hieraan meedoet!” Er is een oproep uitgegaan om mee te doen, aanmelden kan nog.

Het CityProms Festival vindt dit jaar plaats van vrijdag 24 tot en met zondag 26 juni. Op donderdag zal er een ludieke opwarmer komen ter aankondiging van het festival. De dagen erna kunnen bezoekers rekenen op een hoogwaardig en gevarieerd programma. Het Frysk Jeugd Orkest is zondagmiddag de traditionele afsluiter.