Waterfestival bij Leeuwarder WaterCampus en Potmarge

In Beleven, Evenementen by RedactieLeave a Comment

Leeuwarden – Capital of Watertechnology – is het weekend van 28 en 29 april dé plek waar je je helemaal de moeder kunt spetteren met de kids. Dan is er op de WaterCampus en langs het riviertje de Potmarge van alles te doen voor het hele gezin. Het waterfestival is het startevent van de ‘Nationale Week van ons Water’ het landelijke programma om het waterbewustzijn te stimuleren.

Het Waterfestival is fun voor iedereen

Het festivalterrein loopt vanaf de waterspeeltuin aan de Potmarge tot aan het markante gebouw van Wetsus en is gratis toegankelijk. Er gebeurt van alles, fun en verwondering voor iedereen. Het festival heeft vijf thema’s: WaterFunPark, WaterWeetWereld, WaterCampus Proeftuin, Waterland Fryslân en het WaterTheater. Er is kunst en theater waar de spetters vanaf vliegen. Aandacht voor onze Friese natuur die zo rijk is aan water. Maar we zetten ook de spotlights op techniek en werken met water in de WaterCampus Proeftuin. Daar kunnen kinderen en ouders onder leiding van een Waterprofessor experimenteren met water.

Het WaterTheater heeft een uitgebreid programma met gratis voorstellingen voor kinderen van 3 tot 12 jaar. Liever actief bezig? Stap in een doorzichtige kano en kijk naar de waterwereld onder je. Kruip in een aquabubble en rol over het water, of wees bioloog voor één dag en bestudeer het leven in het water. Of bouw zelf dijken in de dijkenbouwbak van Wetterskip Fryslân. Onderwater-drones? VR-experiences? Zeepkist-talks? Een Italiaanse gondel? Het is er allemaal.

Lancering waterbeleefroutes

Tijdens het festival kunnen bezoekers gebruik maken van de nieuwe app Routes Friesland Style. Deze route app wordt tijdens het Waterfestival gelanceerd en dient dit weekend ook voor een stuk extra beleving op het festivalterrein. In de app zijn naast de speciale festivalroute ook de Waterbeleefroutes van WaterConnecting2018 te vinden en nog veel meer routes door Fryslân.

Toegang en tijden

Het Waterfestival is gratis toegankelijk en op zaterdag 28 en zondag 29 april is het festivalterrein bij de Potmarge en de Watercampus open van 10:00 tot 17:00. Meer informatie is te vinden op www.waterconnecting.frl.

WaterConnecting 2018

Het Waterfestival is een initiatief van WaterConnecting2018, het waterprogramma van Leeuwarden-Fryslân 2018, de gemeente Leeuwarden en Provincie Fryslân,  vol waterevents in en rond Leeuwarden. WaterConnecting 2018 laat iedereen kennismaken met de schoonheid en diversiteit van het Friese water en daagt uit om na te denken over onze toekomst. Extreme neerslag, perioden van droogte en een stijgende zeespiegel vragen om nieuwe ideeën en slimme oplossingen voor een klimaatbestendig Fryslân.