Wat te doen op Valentijnsdag?

In Evenementen, Uittips by Elke Verwoerd

Door Elke Verwoerd

You either love it or loath it: Valentijnsdag. Één van de meest commerciële dagen van het jaar, waarbij men u ervan tracht te overtuigen dat u wel een heel bijzonder vrijgezel exemplaar bent wanneer u alleen zit op de Dag der Liefde. Wat moet u dan eenzaam zijn.

Gelukkig betekent zo’n dag ook dat we maar eens per jaar lief hoeven te zijn voor onze beminden, waarvoor dank, commercie. Zelfs voor de geroemde Valentijnskaart hoeft u niets meer te betalen dankzij PostNL, al mag menig man z’n masculiniteit een ogenblik opzij zetten door met lippenstift die zoen op de envelop te plaatsen. The things we do for love.

Enfin. Valentijnsdag vraagt bij voorbaat al om flauwe grappen en satire. Zoiets moet men nooit te serieus nemen. Doet u dat wel; wat moet u dan eenzaam zijn.

Wat kunt u nu allemaal beleven aanstaande zaterdag?

Concertdating @Poppodium Romein

Ja heus, u krijgt een label: bij binnenkomst krijgt iedere bezoeker een groene, rode of roze sticker (of zelfs twee). Een groene sticker voor diegene die single is en wel openstaat voor een flirt, een rode voor de non-singles. LGBT of wilt u eens wat anders proberen? Dan krijgt u een roze. Op deze manier hoopt Romein dat de singles elkaar weten te vinden en dat er mogelijk een nieuwe romance ontstaat. Onderwijl treden bands Nothing, Icky Pack en The Sketchers op om u in romantische sferen te brengen.

Lachen met Murth Mossel – Louter Liefde @De Harmonie

Menig vrouw wil graag een man met gevoel voor humor. Heeft uw geliefde dat niet, ga dan lachen met Murth. Op Valentijnsdag. En blijf uit de coulissen. En de orkestbak.

Herman van Veen @De Harmonie

Ik kan niets anders zeggen dan dat dit een goede keus is. Neemt u uw vriend of vriendin hier naartoe? U heeft een dikke +1. Vindt man/vrouw in kwestie er niets aan? Maak het uit. Helaas kan ik niet en is het uitverkocht op 14 februari. MAAR u kunt natuurlijk ook morgen (vrijdag) gaan, daar zijn nog kaarten voor.

In de Stad

Verder is natuurlijk menig winkel en horecagelegenheid bereid u te faciliteren op deze dag. Zo kunt u in pop-up store Farsk in de Oosterstraten tussen 12:00u en 13:00u terecht voor letterkunstenaar Dirk Geerdink die ter plekke liefdesgedichten zal schrijven en voordragen voor jullie. En er zijn liefdeskadootjes te koop.

Uit Eten

Neemt u vooral uw hartendief mee uit eten. Doet u het dan ook direct goed, naar Eindeloos bijvoorbeeld. Wat boven uw budget? Sla er de tips van Sanne op na en sloof uzelf uit. Liefde gaat tenslotte door de maag. En anders kunt u het altijd nog met drank proberen.

Ja, Doei!

Geeft u er helemaal de brui aan? U kunt natuurlijk ook alvast het staakt het vuren van Oekraïne vieren dat ingaat 15 februari, dan wel alvast de overwinning van Cambuur – DKV. Ik wens u hoe dan ook een mooie dag.