Voorjaarsvakantie = Filmvakantie

In Beleven, Films by Werner Cazemier

Door Werner Cazemier

Terwijl Koning Winter buiten twijfelachtig zijn werk blijft doen, zitten de kinderen komende week thuis. Jawel, het is voorjaarsvakantie. En in Leeuwarden betekent dat volgens Piets weerbericht: naar buiten staren terwijl de regen tegen het raam tikt. Sommige geluksvogels zoeken hun heil op de piste, maar jij mag bedenken wat er te doen is in onze mooie stad. Voor de kids, voor jezelf of voor die langverwachte tinderdate met wie je liever niet de hele tijd wil praten. De perfecte oplossing: gezellig naar de film! Deze films mag je deze vakantie absoluut niet missen.

In Slieker draait de film Jackie met Natalie Portman. Het is het meeslepende verhaal over de moord op de Amerikaanse president John F. Kennedy en de dagen die daarop volgen. Door de ogen van zijn vrouw Jackie worden we meegenomen in deze bepalende gebeurtenis in de geschiedenis van de westerse maatschappij. Een boeiende film bedolven onder lovende recensies.

Toch meer behoefte aan een echte arthouse film? Een beetje humor, een beetje drama en een vleugje romantiek zijn de ingrediënten van Paterson. Deze film verhaalt over Paterson, de introverte buschauffeur die dicht over de meest dagelijkse en ongewone situaties die hij op zijn route tegenkomt. Zijn vrouw Laura is een echte dromer en probeert Paterson hierin mee te slepen. Samen slepen ze zich door de hoogte- en dieptepunten van het dagelijks bestaan. Ook Paterson draait in de Slieker en is met een 7.7 op IMDB zeker de moeite waard.

En voor de kids dan? Slieker draait Lukas & Abel: Vleugelbroertjes op woensdagmiddag. Een echte familiefilm over de band tussen de kleine arend Abel die gevonden wordt door Lukas. Lukas besluit Abel te verzorgen, wat het begin is van een hechte vriendschap. Deze film vol betoverende beelden is geschikt voor het hele gezin.

Andere tips in Slieker:

  • Moonlight: het verhaal van een afro-amerikaanse jongen die worstelt met zijn seksuele identiteit en geslacht;
  • The salesman: Een Iraans drama over Emad en Rana in een zoektocht naar het mysterie wat er met de vorige bewoonster van hun nieuwe huis is gebeurt;
  • I, Daniel Blake: Het hartverscheurende verhaal van een simpele man die vecht tegen de bureaucratie. Lees hier meer: I, Daniel Blake op MNSKP

Wanneer je meer zin hebt in een blockbuster en een flinke bak popcorn op schoot, bieden Tivoli en Cinema uitkomst. Met een lange lijst van films zit hier zeker wat voor jou tussen.

Wat te denken van het langverwachte vervolg op Trainspotting? Ewan McGregor en collega’s kruipen terug in de rollen van Mark, Spud, Sickboy en Begbie. Hoe gaat het 20 jaar later met deze voormalige junkies? Zit je liever vastgekluisterd op je stoel, vastgebonden in wilde fantasieën? Dan is het vervolg op 50 Shades of Grey, 50 Shades darker meer wat voor jou. Meer romantiek voor je date? Ryan Gosling en Emma Stone nemen je mee naar het veel bekroonde La La Land.

Zit je vast aan je kroost? Dan bieden de Lego Batman film, Mees Kees langs de lijn en Sing 3D redding.

Genoeg om te kijken deze vakantie, dus van de bank af en de bios in!