Vaarwel 2017, welkom 2018: dé uitgaanstips voor een knallend Oud en Nieuw!

In Beleven, Evenementen by Esther WettingLeave a Comment

Oud en Nieuw, het moment waarop we 2017 gedag zeggen en 2018 inluiden. Reden voor een feestje natuurlijk! Misschien doe jij dat wel gezellig met vrienden of familie op de bank onder het genot van een drankje en een goede film. Maar misschien vier jij het liever elders. Weet je nog niet waar jij Oud en Nieuw wilt vieren, maar wil je het wel buiten de deur vieren? Hieronder vind je vele locatie tips. Pick your choice!

Het Ruiterskwartier is de populairste uitgaansstraat van Leeuwarden. Hier vind je cafés, bars en clubs voor jong en oud. Benieuwd waar op het Ruiterskwartier jij je Oud en Nieuw het beste kunt spenderen? Bekijk dan de lijst hieronder!

Nacht van Neushoorn

In een zeer korte tijd heeft Neushoorn zich razendsnel op de kaart gezet als hét poppodium van ús Ljouwert. Menig artiest en band heeft de podia van Neushoorn al aangedaan. Gezelligheid, vernieuwing en diversiteit zijn kernwoorden die Neushoorn typeren. Fan van Neushoorn? Ga dan dansend het nieuwe jaar in tijdens de Nacht van Neushoorn! Letterlijk, want Neushoorn opent haar deuren al om 23:00 uur. Er zijn drie podia vol met verschillende muziek en dj’s die jouw avond helemaal op zijn kop zetten. In de Grote Zaal mag het publiek kiezen welke muziekstijl aan bod komt. Deze wordt ieder kwartier gewisseld. In de Arena is voor het eerst dit jaar DIZZ te vinden, waar het volledig draait om jezelf kunnen zijn. Dit feel-good feest brengt alle soorten mensen bij elkaar. Als laatste is er het Top2000 Café, waar alle klassiekers worden gedraaid. Tickets kosten €15,-.

Oud en Nieuw in Café Scooters Leeuwarden

Café Scooters is hét café waar jong en oud samenkomt om te genieten van karaokeavonden of live optredens van verschillende bandjes en artiesten. Speciaal voor Oud en Nieuw heeft café Scooters The BreezeR Friends with benefits All Star Band uitgenodigd. Gitaar, drums, bas en zang: alles komt aan bod om jou een onvergetelijke avond te bezorgen. De deuren gaan open om 00:30 uur en kaarten kosten €10,- in de voorverkoop.

NYE at Club RED

Vier het nieuwe jaar tijdens het NYE feest in Club RED! Club RED is de grootste en meest luxe nachtclub van Leeuwarden waar artiesten zoals Broederliefde, Martin Garrix, Boef en zelfs Chris Brown het podium al hebben betreden. Tijdens NYE betreden onder andere Dirrty Berry, Don Vie en Yung R3bel het podium. Je jaar in stijl beginnen? Koop je tickets online voor €15,-. De deuren openen om 00:30 uur.

New Years Eve in Bar Bascule

Dans en drink op het nieuwe jaar met je beste vrienden of familie in de gezelligste bar op het Ruiterkwartier! De deuren openen om 00:30 uur. Kaarten zijn voor €10,- te koop in Bar Bascule, Mango of de Grote Keizer.

Happy New Year by Shooters Leeuwarden

Natuurlijk mag Shooters Leeuwarden niet in het lijstje ontbreken. Kom het nieuwe jaar indrinken in het gezelligste feestcafé van het Ruiterskwartier. Heb je toch liever een club? Geen probleem, de bovenverdieping dient als club waar je het nieuwe jaar swingend kunt beginnen. De deuren openen om 00:30 uur en tickets kosten €10,-.

Naast het Ruiterskwartier is de Oude Doelesteeg dé place to be. Hier vind je alle gezellige en kleine kroegen om je jaar goed in te luiden. Het voordeel van de Doelesteeg tijdens Oud en Nieuw? Je hoeft niet vooraf kaarten te kopen online!

Oudejaarsnacht in Café de Kantelaar

Ga knallend het nieuwe jaar in tijdens de oudejaarsnacht in het grooste café van de Doelesteeg, namelijk Café de Kantelaar! Hier staat al het barpersoneel voor je klaar om samen met iedereen feestend het nieuwe jaar in te gaan. Let op! Café de Kantelaar opent haar deuren om 01:00 uur in plaats van 00:30 uur. Kaarten in de voorverkoop kosten €10,- en zijn verkrijgbaar aan de bar. Aan de deur tijdens oudejaarsnacht zelf is de entree €12,50. Wil je Café de Kantelaar graag afwisselen met een andere kroeg in de Doelesteeg? Lees dan snel hieronder door.

Begin je 2018 in Bar Sybs, Café de Nachtwacht, de Ouwe Stoep of Doelebar

Ben jij niet zo van het vooraf plannen en wil je graag spontaan tijdens Oud en Nieuw zelf kijken of je zin hebt om een kroeg in te gaan? Dan ben jij in de Doelesteeg op het goede adres! Hier vind je de kroegen Bar Sybs, Café de Nachtwacht, Café de Ouwe Stoep en Doelebar waar altijd de gezelligste feestjes te beleven zijn. Kies uit één van de kroegen of maak er een ware kroegentocht van. Deuren in de bovengenoemde kroegen gaan open vanaf 00:30 uur.

ESTHER WETTING