Feest in Neushoorn met zesjarig Influenza*

In Evenementen, Uittips by Redactie

Door Elke Verwoerd

Al zes jaar lang geniet Leeuwarden van de elektronische dance-avonden van het collectief Influenza*. Reden voor een goed feest, vindt organisator Bettina, ook wel bekend als Frau Wolff, die zes jaar geleden samen met haar toenmalige huisgenoot Dennis Jahns bescheiden begon met het eerste evenement dat de Duitse underground naar Leeuwarden bracht. Sindsdien weet ze nationale en internationale DJ’s naar de stad te halen en is er inmiddels ook de Influenza* Lounge en Influenza* XL. Aanstaande vrijdag wordt er flink uitgepakt in Neushoorn om het zesjarig bestaan te vieren.

6 jaar geledeninfl1

‘We deden het gewoon, zonder budget, zonder verwachtingen. We kwamen hier als ambitieuze studenten die van een feestje houden. Iets dergelijks als Influenza* was er niet in Leeuwarden. Ik had toen nooit verwacht dat het zo zou worden en dat we hier, 6 jaar later, nog steeds de juiste vibe kunnen brengen,’ vertelt Bettina. ‘Het is te gek dat we het nog steeds zo kunnen doen.’

In de tussentijd

Inmiddels is Influenza* maandelijks in Neushoorn, waar het eerst begon met de voormalige Gloppe als thuisbasis. ‘Het is fascinerend hoe de culturele omgeving is veranderd hier de afgelopen jaren. Tijd vliegt. Het voelt gek om te realiseren hoe lang de eerste editie al is geleden. Ondertussen blijven we bezig en innoveren, maar we houden vast aan onze kernwaarden: goede muziek, leuke mensen, iedere keer positief verrassend en niet teveel gedoe erom heen,’ aldus Bettina. ‘Iedere editie verbreden we onze horizon. Het is een stad waar mensen [studenten] komen en gaan. We trekken veel internationale studenten, het is tof om te horen dat ze hun reis naar huis zelfs uitstellen voor Influenza*.’

Wat te verwachten

infl2Aanstaande vrijdag is de zesde verjaardag van Influenza* in de grote zaal van Neushoorn. ‘De vorige editie was in de kleine zaal en die verkocht al gauw uit, dus we verhuizen naar de grote zaal. Er komen DJ’s en vrienden van Influenza* waarmee de afgelopen jaren veel hebben samengewerkt, waaronder DJ Estroe en MAASK. We hebben allemaal kleine verrassingen voor de avond, onder andere graffiti-artist Harke Broersma die ter plaatse persoonlijke souvenirs maakt! Het wordt echt awesome en easy-going!

Aanstaande vrijdag om 22:00u gaat het los. De voorverkoop is al in volle gang, waarbij je voor €10,- je ticket kan kopen bij Neushoorn, Repelsteeltje en winkel Ny-Na. Op Stenden kan je zelfs ‘the wheel of 6 years of fortune’ draaien en kans maken op een gratis ticket, 50% korting, snoepjes of een fles Club Mate.

Bettina/Frau Wolff organiseert naast Influenza* ook de Influenza* lounge, (net)work-it, girl! – een netwerkevent voor vrouwen -, succesvolle bingo-avonden en is nauw betrokken bij het Psy-Fi-festival.