Wauw! Satu Ketellapper is wereldkampioen!

In Actueel by Redactie

Bij de wereldkampioenschappen van de UCWDC in Nashville, Tenessee is Satu Ketellapper (24) voor de tweede keer “Worldchampion of Female Superstars”. Ze is hiermee de beste linedancer van de wereld, en heeft ze in totaal haar 8e wereldtitel in de wacht gesleept! In 2016 werd ze al voor het eerst wereldkampioen en haar titel heeft ze dit jaar weergaloos verdedigd.

Als jij de associatie hebt van grote rijen mensen die met cowboyhoed, flanellen houthakkershirt en westernlaarzen een veredelde klompendans doen. No way! Het moderne linedance is topsport, het lijkt meer op ballroom en latin, maar Satu danst solo.

satu2

[Foto: Nicole Wardell]

Satu danst al vanaf haar zevende en al jaren op topniveau. In Leeuwarden studeerde ze Mode Design op D’Drive. Zo ontwerpt en maakt ze al haar jurken voor het dansen zelf. Ze verkoopt de outfits ook onder de naam Satu Designs.

Met de airmiles van Satu zit het wel goed, ze is vaak op reis. Naast het dansen van wedstrijden over de hele wereld, geeft ze dansles en trainingen in  bijvoorbeeld Japan en Korea. Ze breidt haar talent meer en meer uit, zo is ze bezig met het jureren van de sport en maakt ze muziekmixen en choreografieën voor andere dansers.

Wil je meer zien, kijk dan hier naar de bijzondere solodans van Satu op de UCWDC Worldchampionships 2017 Female Superstars

SATU GEFELICITEERD!