Vlog van Regisseur Johanneke Dijkstra

In Films, Stadse Zaken by Redactie

Regisseur Johanneke Dijkstra vloog afgelopen weekend naar Atlanta, VS voor het filmfestival Filmapalooza. Tijdens het 48 Hour Film Project in 2015 won zij met haar team ‘Kokosnoten’ de award voor Beste Film van Leeuwarden met de shortfilm ‘Ritus’. Speciaal voor MNSKP maakte ze deze vlog. Hoe het haar afgaat in Atlanta? Check het in het volgende filmpje!

Kokosnoten naar Filmapalooza, Atlanta – Vlog 1: De Reis! from Kokosnoten on Vimeo.

Morgen worden de nominaties bekend gemaakt en dan is ook de uitreiking van de internationale awards. Johanneke: ‘Ik heb met mensen gesproken hier die al over de film hadden gehoord, dus dat is sowieso goed. Één man zei zelfs: “als de jury van gelaagdheid houdt dan zouden jullie best een kans maken.” Ik ben benieuwd!’

48 Filmmakers vanuit de hele wereld komen deze week naar Atlanta. De Award voor Beste Film houdt onder andere een prijs van $5000,- in. De top 10 beste films op Filmapalooza worden hiernaast vertoond op het grootste filmfestival Cannes.

Andere films zien van het 48 film project 2015 in Leeuwarden? Bekijk de meest spraakmakende hier! De film van Johanneke staat er nog niet tussen; deze gaat op Filmapalooza officieel in première.