Psy’s Labyrinth van Mirte van Hengel

In Evenementen, Expositie by Pietrick Veenstra

Tekst en fotografie door Marthe Vroegop

Mirte van Hengel is studente aan de Academie voor Popcultuur en organiseert als afsluiting van haar opleiding Psy’s Labyrinth dat 17 juni 2017 plaatsvindt in Neushoorn. Het hele event is de ervaring in de wereld van de psy-trance. Mirte wil haar bezoekers meenemen in die droomwereld. “Vaak krijg ik de vraag of er drugs aan te pas komt of te verkrijgen zal zijn tijdens het feest,” vertelt Mirte “maar naar mijn idee is dat helemaal niet nodig. Je hebt absoluut niets nodig om een droomwereld in te beelden of te ervaren.”

Expositie

Psy’s Labyrinth is een expositie met een aansluitend trance-feest. De expositie, bestaat uit 9 werken en vertelt het verhaal van een meisje die de wereld van psy-trance leert kennen. De schilderijen nemen je mee langs mensen en dieren die haar steeds verder mee deze wereld in nemen en je vervolgens meenemen naar het feest in de zaal. Tijdens de expositie zullen er al diverse DJ’s draaien en is er een chill-out waar je kunt genieten van de kunst, muziek en vormgeving.

Bewust wordt de expositie al eerder geopend dan het feest zelf, voor de mensen die alleen voor de schilderijen komen. De expositie is wel tot het einde van het event te bezichtigen.

Trance

Om 22:00 wordt het feest in de Arena geopend met een aansluitende act van Lodewijk de Vries. Daarna wordt het feest overgenomen door DJ’s die je steeds verder meetrekken in de wereld van psy-trance.
Het decor in de zaal wordt passend verzorgd door Ankie Shivanki en Ellen Tromp.

Unieke kans

Psy’s Labyrinth is de enige kans om de werken van Mirte te bezichtigen. Om haar project te kunnen financieren heeft ze vooraf al haar werken verkocht. Na het evenement gaan ze snel naar hun rechtmatige nieuwe eigenaar. “Ik begon eerst met het vragen aan familie en vrienden of zij werken wilden kopen om mij te helpen met het financieren van dit project. Op een gegeven moment heb ik op Facebook een oproep geplaatst en waren de werken binnen no-time verkocht! Ook aan mensen die ik helemaal niet ken, dat vond ik echt super tof.” vertelt Mirte opgetogen.

Afgestudeerd, en dan?

“Ik ben druk bezig mijn portfolio rond te sturen naar zoveel mogelijk potentiële opdrachtgevers. Ik wil graag verder met het illustreren van (kinder)boeken. Daarnaast blijf ik gewoon lekker werk maken”

 

 

 

Psy’s Labyrinth is GRATIS toegankelijk
DJ’s: Nilezz, D-Lerium, Mjert, Audioterrorist, Kayrunchy, Paul B, Shivanki, Wichuri
Locatie: Neushoorn
Openingstijden: Expositie 20:00 – 4:30 uur/ Feest 22:00 – 4:30 uur