Penoza-acteur Loek Peters en Leeuwarder Filmcollectief Kokosnoten maken 48 Hour Film

In Actueel by RedactieLeave a Comment

Dit is voor het Leeuwarder filmcollectief ‘Kokosnoten’ de vijfde keer dat ze meedoen aan het 48 Hour Project. Dit is een competitie waar filmteams het tegen elkaar opnemen en met een aantal verplichte elementen op zak, (een prop, een zin en een karakter) binnen 48 uur een film dienen maken. Ze zullen het opnemen tegen ca. 25 andere filmteams.

Loek Peters (bekend van oa. Penoza) heeft zich bij Kokosnoten aangesloten om deze uitdaging aan te gaan.

“Ontzettend gaaf dat Loek in onze film gaat spelen. We volgen hem al een tijdje en we vinden hem ontzettend goed bij de Kokosnoten en onze regisseur passen. Ik verwacht dat we naast het hebben van veel plezier op de draaidag, ook ontzettend veel van hem zullen leren.” aldus Kokosnoten producent, Roelina Banga.

Hun eerste jaar gooide het team al hoge ogen met de film ‘Ritus’. Hiermee wonnen ze de eerste prijs waarna deze werd vertoond op het Filmapalooza Festival in Amerika en op het prestigieuze filmfestival in Cannes. Vorig jaar maakte het team voor het 48 Hour Film Project Leeuwarden de film ‘Lappen’ waarin Aart Staartjes en Fabian Jansen de hoofdrol hadden. Hiermee wonnen ze een tweede plaats.

“We willen een sfeervolle dialoog-heavy film maken. Daarvoor zochten wij een acteur op zijn acteerwerk, maar ook wilden wij een met een echte karakteristieke uitstraling. Loek voldeed aan deze wensen en zei: “ik doe mee”. Kijken of het ons deze keer weer lukt in 48 uur!” vult regisseur, Jan Martien Dekker aan.

Komend weekend gaat het film maken van start. Wees dus voorbereid want in Leeuwarden kun je opeens overal kleine filmsets tegenkomen! De vertoning van alle 48 Hour Films zal zijn op Zaterdag 11 November tijdens het jaarlijkse Noordelijk Film Festival. De groepsindeling zal bekend worden gemaakt op de website van 48HFP Leeuwarden: http://www.48hourfilm.com/leeuwarden. En kaartjes zijn te koop via het Noordelijk Film Festival.