Op geheime expeditie met Explore the North!

In Beleven, Evenementen by RedactieLeave a Comment

[Foto: Marc Henri Quere]

Op zaterdagmiddag 25 november organiseert het festival Explore the North samen met A Guide to Leeuwarden en Historisch Centrum Leeuwarden een tweetal expedities in de binnenstad van Leeuwarden. Vanaf festivalhart De Blokhuispoort lopen deelnemers mee met een gids die de expeditie langs een aantal onvermoede, nog geheime, plekken leidt. Opgave verloopt via explore-the-north.nl.

De gidsen van A Guide to Leeuwarden en Historisch Centrum Leeuwarden vertellen de deelnemers tijdens de expeditie verhalen over de stad en de geschiedenis van de locaties. Welke plekken dit zijn, verklapt het festival nog niet. Wel kan de organisatie een tipje van de sluier geven: bezoekers die meelopen zien onderweg sessies van een aantal muzikanten en schrijvers die tevens op het reguliere festivalprogramma staan. Tijdens voorgaande edities van het festival kwamen bezoekers onder andere langs een oude zeepziederij en de kelder van het keramiekmuseum. Aanmelden voor de verschillende expedities, die op zaterdagmiddag vanaf 14:00 uur starten, kan via explore-the-north.nl.

Muziek en literatuur op prachtige locaties in Leeuwarden
Festival Explore the North benut de binnenstad van Leeuwarden als podium voor schrijvers, muzikanten en andere performers uit alle windstreken. Bezoekers dwalen tijdens dit winterse weekend door de Noordelijke stad, met concerten en gedichten als gids. De vijfde editie van het festival vindt plaats op 24 en 25 november 2017. Tickets zijn online verkrijgbaar: www.explore-the-north.nl. Explore the North is in 2018 onderdeel van het hoofdprogramma van de Europese Culturele Hoofdstad Leeuwarden-Fryslân.