One Trick Pony

In Muziek, Nieuw! by Redactie

NIEUW! De eerste EP van One Trick Pony ‘Lady by the River’ is uit met vier prachtige liedjes. We interviewden One Trick Pony-brein Anne-Fleur over haar inspiratie en dromen (en check ook even de posterwaardige cover van de EP).

Anne-Fleur in het kort:
Leeftijd: ‘23′
Beroep: ‘Singer/songwriter’
Speelt het liefst: ‘Op dit moment Red Dead Redemption (een playstation spel waar je de hele tijd als cowboy op paarden kan rondrijden).’
Mooiste liedje ooit: ‘Wat een moeilijke vraag. ‘Oh Well’ van Fiona Apple en ‘Firewood’ van Regina Spektor.’
Lacht het hardst om: ‘M’n vriend, en domme dingen die ik zelf doe of zeg.’
Leeuwarden is voor jou: ‘De plek waar ik vroeger altijd zo graag heen wilde om te winkelen. De Ursula was echt hemel tijdens m’n wijde broeken-periode.’

Je bent net afgestudeerd! In wat en welke richting?

‘Aan de Popacademie met als richting singer-songwriter. M’n hoofdvakken waren zang en songwriting.’

Wat betekent muziek voor je?

‘Muziek is voor mij iets waar ik om kan lachen en huilen, waar ik op kan dansen, sporten en relaxen. Het verbaast me nog wel eens hoeveel effect muziek op je emoties heeft; voor elk moment bestaat er wel iets, en bijna elke emotie is wel in een nummer gevangen. ‘Oh Well’ van Fiona Apple zit zo vol met woede en ‘Firewood’ van Regina Spektor is zo heerlijk melancholisch dat ik er altijd wel een brok van in m’n keel krijg. Die emotie kunnen maken en overbrengen is denk ik waarom ik muziek ben gaan maken. Het is zo bijzonder als je hoort dat mensen moesten huilen om een nummer of zich in een tekst kunnen herkennen. Zo kun je met complete vreemdelingen een connectie maken.’

Je nummers zijn net kleine verhalen, waar haal je je inspiratie vandaan?

‘Overal om me heen eigenlijk. M’n dromen, verhalen die ik hoor of toevallig verzin, de Bijbel, vreemde gedachten die ik heb of vreemde dingen die mensen doen. Soms schrijf ik over gebeurtenissen in m’n leven, maar dan overdrijf ik ze vaak nog. Ik lees ook veel in het Engels, daar kunnen zulke mooie zinnen of woorden in voorbij komen, dat inspireert mij ook.’

Je muziek wordt romantisch, magisch realisme genoemd, wat mogen we daaronder verstaan?

‘Het zijn kunststromingen waarin fantasie, emotie en de natuur (van de mens) een grote rol spelen, vaak nog iets extra aangedikt. Dit zijn dingen die ook in mijn muziek, vooral in de teksten en onderwerpen, te vinden zijn. Een zombie apocalypse waarbij ik zeg dat de liefde de dood zal overwinnen, iemand neerschieten en mijn handen er de schuld van geven, het scheppingsverhaal van Adam en Eva opnieuw vertelt, etc. Eigenlijk allemaal kleine verhalen die (lichtelijk) over de top zijn.’

Wat zie jij als de ideale momenten om je EP te luisteren?

Ik denk dat alle 4 liedjes een eigen moment hebben. ‘Lady by the River’ lijkt me een ochtendliedje voor bij de koffie als de zon door je raam naar binnen schijnt. ‘Hands’ in de schemering vlak voor je je lichten aan gaat doen. ‘The Weight of Snow’ rond 4 uur, als je een beetje moe bent en uit het raam naar buiten staart. En ‘Love Will Overcome Death’ ’s avonds in het donker met wat kaarsjes aan.’

Wat zijn nu je toekomstdromen?

‘Ik zou heel graag een paar muzikanten om me heen verzamelen met instrumenten als de cello, contrabas, piano en accordeon, dan met hun samen een album opnemen en nog een keer op Lowlands staan. En een eigen paard natuurlijk; een meisjesdroom die nog altijd aanwezig is.’

‘Lady by the River’ is hierrr te beluisteren en koop je voor slechts 5 euro! Voor meer info: www.1tpony.com of volg One Trick Pony op Facebook.

One Trick Pony - Lady by the River