BlackboxRed met MAASK

In Muziek, Videoclips by Redactie

NIEUW! Grunge-duo BlackboxRed en beatboxer Maask slaan je om de oren met een snoeiharde cover van M.I.A’s Born Free. Vandaag is de nieuwe video online geplaatst via Noisey!

BlackboxRed speelde Born Free al een aantal keer tijdens liveshows. De gedachten voor een opname waren er al even maar ‘dan moest het wel iets bijzonders worden’, vertelt Eva van Netten (BlackboxRed). ‘We wilden wel eens buiten onze comfort-zone stappen en proberen of we onze eigen muziek konden vermengen met iets anders.’ Zo kwam het duo bij stadsgenoot en beatboxer Maask.
.
Het klikte gelijk en samen met visualcollectief Beun&Haas en videomaker RJ Audio Video sloot het drietal zich een avond op in de oude graanfabriek EMG Faktors in Groningen. Daar, tussen de lichtbakken en andere bouwsels, werd de opwindende video opgenomen. Het resultaat is nu te zien en te beluisteren via SoundCloud, YouTube en Vimeo.

De Britse zangeres M.I.A. brak in 2007 door met Paper Planes dat ze samen schreef met producer Diplo. Ze groeide op in Sri Lanka, te midden van etnische conflicten. Born Free staat bol van politieke kwesties, geweld, opstand en de strijd voor vrijheid van meningsuiting. Een nummer wat na vier jaar weer relevanter is dan ooit.

Check de video hier:

BlackboxRed is aanstaande zaterdag te zien op het Freeze Festival om 00:30u in de Aegonzaal van Stadsschouwburg De Harmonie.