Nieuw feestje in Neushoorn: Sfeerwolf

In Beleven, Uittips by Esther Kloosterman

Door Esther Kloosterman

unnamed

Naast Alarm en Bruut wordt er straks nog een ander themafeestje in Neushoorn georganiseerd. Xanne Wijkamp, Michelle Samba en Bente Hout vonden het tijd om in het heft in eigen handen te nemen. Bij gebrek aan uitgaansgelegenheden in de stad, maken zij hun eigen feestje: Sfeerwolf. Een feestje vol muziek van nu, met per editie een eigen thema en waarbij je, jawel, verkleed mag gaan!

Wie zijn jullie?

“Het concept achter Sfeerwolf is bedacht en geïnitieerd door Xanne Wijkamp, Michelle Samba en Bente Hout. Naast het organiseren staan wij de eerste editie ook zelf achter de draaitafels. Om ons heen hebben we een team creatievelingen verzameld die ieder hun eigen steentje bijdragen aan Sfeerwolf op vlak van muziek of vormgeving. Kim Dekker bijvoorbeeld, onze decoratiebazin, zorgt ervoor dat er altijd genoeg glitters aanwezig zijn in de zaal.”

Jullie gaan een nieuwe reeks feesten onder de naam Sfeerwolf organiseren. Waar moeten we dan aan denken?

“Met Sfeerwolf organiseren we dansfeesten waarbij iedere editie een nieuw thema krijgt. De feesten gaan ongeveer tweemaandelijks plaatsvinden in Neushoorn. Ze zijn toegankelijk, hedendaags en behoorlijk carnavalesk. Met de verschillende thema’s bieden we bezoekers namelijk de kans om hun verkleedkisten in te duiken. Hoe tof zou het zijn als iedereen dat doet en er op deze manier knettergekke, bonte feesten ontstaan? Natuurlijk ben je als bezoeker nergens toe verplicht. Het allerbelangrijkste is dat iedereen een leuk feestje kan vieren.”

Hoe zijn jullie op het idee gekomen voor Sfeerwolf?

“We hebben onderling vaak gesproken over het beperkte aanbod van goede dansgelegenheden in Leeuwarden. Natuurlijk zijn die er wel, maar dat zijn met name gelegenheden met een bepaald type sfeer of muziek die niet iedereen aanspreekt. Dit maakt dat veel mensen, waaronder wij zelf, er toch vaak voor kiezen om op de bank te blijven zitten. Ondanks de zin in een goed feest. Om daar verandering in te brengen besloten we het heft in eigen handen te nemen en Sfeerwolf op poten te zetten. Nachtelijke dansfeesten met (voornamelijk) toegankelijke muziek, waarbij we bezoekers de kans geven om – net als een weerwolf doet – te transformeren naar een extremere, meer extravagante variant van zichzelf.”

sfeerwolf

Waarom moeten wij naar Sfeerwolf komen?

“Als je van verkleden houdt, hoef ik denk ik niets meer uit te leggen. Met die hobby kun je jezelf namelijk volledig uitleven op een doorsnee avondje Sfeerwolf. Los daarvan maakt de muziek het ook de moeite waard om te komen. De afgelopen weken hebben we veel moeite gestoken in het samenstellen van gevarieerde playlists vol tracks van nu. Het resultaat is een combinatie van het type artiest dat vrijwel iedereen kent, zoals Drake, Beyoncé of Tame Impala, tot het type dat voor veel mensen een nieuwe ontdekking zal zijn. Denk dan aan Abra, NAO of Jessy Lanza.”

Wanneer gaat het eerste feest plaatsvinden en wat voor feest is dit?

“Onze eerste editie vindt plaats op de meest geschikte nacht voor een goed feestje; nieuwjaarsnacht. Het thema deze editie is Time Travellers. Dit omdat we samen met iedereen die komt het nieuwe jaar en de toekomst willen inluiden. Vanaf 00.30 is iedereen welkom in de Arena van Neushoorn. Zorg wel dat je op tijd je ticket scoort! Dat kan op de website van Neushoorn.”

Sfeerwolf op Facebook: www.facebook.com/sfeerwolf

Sfeerwolf op Insta: www.instagram.com/sfeerwolf