Beattrack Ascend van Producersduo

In Muziek, Nieuw! by Redactie

NIEUW! Vandaag brengt het Friese indieproducers-duo Snoet & Smoel hun beattrack Ascend uit! De bijbehorende video is gemaakt door visual artists Beun&Haas en RJ van A. En man, man, man, wát een track en wát een awesome clip! Snoet & Smoel produceerden onder meer nummers van opkomende noordelijke bands als Sväva, The Future’s Dust en When We Are Wild. Hiernaast zijn ze medeverantwoordelijk voor de totstandkoming van het platform Pelican Sessions. 

Check de video hierrrr:

Ascend from Rj. on Vimeo.

 

Snoet & Smoel bestaat uit songwriter/producer Ico Balt (24) en producer/sounddesigner Marcel Caron (31). Ze leerden elkaar in 2007 kennen op de Academie voor Popcultuur en zijn met elkaar gaan samenwerken vanaf het allereerste schoolproject. Vier jaar later studeerden zij af met hun debuutalbum in samenwerking met diverse talentvolle en toen nog onbekende artiesten.

Hun sound valt grotendeels in de sfeervolle indie-hoek met duidelijke elektronische en synthetische invloeden. Ook houden ze van flink effectgebruik/resampling. ‘Maar dat valt ons niet toe te eigenen, daarom is het voornamelijk dat, gecombineerd met onze visie op een arrangement wat een Snoet & Smoel productie Snoet & Smoel maakt.’ Vertelt Ico. ‘We luisteren echt, écht heel veel muziek waar we ons door laten inspireren. Marcel’s achtergrond is voornamelijk uit de elektronische hoek, van ambient tot techno. Bij mij komt het wat meer uit de indie-muziek; dreampop, new-wave, psych-pop, indiepop, et cetera. Qua mix/arrangement kijken we veel af van de punchyness van hiphop en de atmosferische/esoterische klanken uit new-age en ambient muziek.’

De instrumentale beattrack heet Ascend, dat ‘overstijgen’ betekent. Het staat symbool voor de fase waarin het duo zich momenteel bevindt. Ze willen zichzelf en hun sound doorontwikkelen en deze over de Friese grens trekken. Ascend is hiervan de eerste stap. De video is bedacht en gemaakt door visual artists Beun&Haas in samenwerking met RJ van A, die onder meer bekend zijn van hun werk voor The Future’s Dust en Black box Red.

‘Met deze release laten we Nederland zien waar we op productioneel vlak toe in staat zijn’, zegt Ico. ‘En op deze manier dragen we natuurlijk bij aan de opkomende sound van de Leeuwarder muziekscene.’


Op de hoogte worden gehouden van de ontwikkelingen van Snoet & Smoel? Volg ze op Facebook!