‘We have just the life we want’

In Muziek, Nieuw! by Redactie

Jawel! Het langverwachte debuutalbum van de band Sväva is uit! De EP is nu te beluisteren via Bandcamp, Soundcloud, Youtube, iTunes, Spotify, Deezer en Google Play. Geproduceerd door Snoet & Smoel (Halcyon Days en Ancient Mind) en Johan Kooi (Flown en Blue Moon), met artwork door Stefan Sloot van Studio Captain. Sväva won onlangs de kwartfinale van de Grote Prijs van Nederland en wordt al bejubeld voor de Popronde als één van de aanstormend talenten. 

Sväva (Zweeds voor ‘zweven’) maakt atmosferische indie-/dreampop, denk in de richting van Warpaint en Sigur Rós. De band is ontstaan rond Bente Hout (bas en zang) en Michelle Hindriks (gitaar en zang) die hun inspiratie vonden toen ze zo’n twee jaar geleden het vliegtuig naar Edinburgh pakten en terug naar Leeuwarden liften. Samen met drummer Jelmer Terwal en gitarist Olivier Copini vormen zij Sväva. De verhalende, vaak metaforische teksten over onderwerpen als reizen, ontmoetingen, de maatschappij, maar ook diepgewortelde liefde en eindeloos verlangen, sluiten naadloos aan op de sferische muziek, die het ene moment lieflijk klinkt en vervolgens donker met diepe uithalen.

De 4 track-EP is hierrr te beluisteren en te kopen voor slechts €5,-! Vind je het tof, volg Sväva dan op Facebook voor opkomende tourdates!

svava