Morgen geen licht in Leeuwarden

In Beleven, Evenementen by Redactie

De Friese Milieu Federatie organiseert voor de 12de keer de Nacht van de Nacht. Morgen staan er meer dan zestig leuke en spannende activiteiten in de planning: wandelingen, vaartochten en zelfs complete dorpen staan in het teken van Nacht van de Nacht. Dit om aandacht te vragen voor het belang van duisternis. Tijdens de Nacht van de Nacht doven ook honderden bedrijven en gemeenten in Nederland de reclameverlichting en aanlichting van gebouwen.

hansjellema

Foto: Hans Jellema

Piet Paulusma verricht in Leeuwarden de officiële opening om 20:00u bij de oude begraafplaats aan de Spanjaardslaan. Ook komt Anne Feddema en een violist terwijl alles wordt verlicht door fakkels en graflichten.

Om 19.30 uur, 20.00 uur, 20.30 uur en 21.00 uur wordt er vertrokken voor een ‘tocht bij donker’ vanaf de steiger aan de Nieuwestad (tegenover Boekhandel Van der Velde). Tickets koop je voor €3,- p.p. bij Boekhandel Van der Velde, uitsluitend op vrijdag 28 en zaterdag 29 oktober tot 17.00 uur.

Bij de Oldehove kun je dansen met het DJ-collectief Nokturné. Je kunt het Pier Pander museum bezoeken en in de met kaarsen verlichte Sint-Dominicus kerk is een lezing over nachtvlinders van 20:45 tot 21:15 en kun je de toren beklimmen en luisteren naar Gregoriaanse muziek. Hiernaast is er een stadswandeling langs historische horeca, deze zal beginnen bij het Historisch Centrum Leeuwarden.

In Friesland zijn nog meer activiteiten, zoals sterren kijken in het Planetarium in Franeker, uit eten bij kaarslicht, ransuilen spotten in Ouwe Syl of varen over de Alde Feannen. Check hier de andere activiteiten!