Knuffelen met winterjas: de Teddy coat

In Column, Inspiratie by Redactie

anne-floreDit is Anne-Flore (24)! Haar roots liggen in Zuid-Frankrijk, maar ze is opgegroeid tussen de koeien in Friesland. Na de vooropleiding van de dansacademie Lucia Marthas is ze momenteel student Journalistiek in Amsterdam. Ze schrijft voor haar eigen online magazine www.lapetiteflore.com, is een fervent Vogue verzamelaar én een serieuze fashion fanatiekeling. Hier deelt ze met veel plezier tips, tricks, trends en inspiratie met jullie.

 

Er zijn trends waarbij meteen alle alarmbellen gaan rinkelen. Denk aan het hele sokken-in-sandaal-gebeuren. Armharen recht overeind, angst tot acute paniekaanval en verstandsverbijstering all in one. Of de plateauzool, nog zo’n trend die ik nooit heb begrepen. En nu hoor ik jou al denken, alles wat de Spice Girls droegen was toch he-le-maal geweldig vroeger? Nou, dat vond ik stiekem dus niet. Alle liedjes draaide ik grijs op mijn walkman (oh, de nostalgie), maar de kleding van de girlband liet ik aan mij voorbij gaan. Ik ben meer fan van de volwassen versie van de kleding van Mrs. Beckham. Die tassen! Die schoenen! Die…

Focus, Flore.teddycoat4

Soms, heel soms, zijn er ook trends die maar één ding schreeuwen: draag mij! Ik heb het over de teddy coat. Hoe groter, hoe zachter, hoe meer je erin kunt verdwijnen, hoe beter. De trend ‘kleine meisjes, grote jassen’, was vorige winter al een feit. De jassen die tot op de grond reiken en het liefst een á twee maten te groot zijn werden overal gespot. Deze comfort schreeuwende trend is terug, maar dan zo zacht dat je een wandelend knuffelobject wordt en je kansen op free hugs wel degelijk worden vergroot. De teddy coat, ook wel fluffy jas genaamd, is een grote, warme, pluizige, aaibare en ontzettend fijne jas. Na een keer dragen wil je niets anders meer en wordt de jas een soort tweede huid (jep, ik spreek uit ervaring.)
Dus als jij eenteddycoat2zaamheid in de donkere maanden wilt vermijden, een spontane knuffel op z’n tijd wel kan gebruiken én ook nog eens fashionable de winter door wilt, dan zeg ik: met gierende banden richting stad.

Combineer de trend het liefst met vrouwelijke, getailleerde items om niet helemaal als een wandelende hobbezak voor de dag te komen. Een skinny jeans, een goede trui met een pump of loafer, een paar fijne sieraden en je bent good to go. Ik ben al eventjes op onderzoek gegaan en heb bij een paar winkels hele fijne jassen mét hoog aaibaarheidsgehalte gevonden. Geen prijzen die de pan uitstijgen, deze trend is betaalbaar en dus zelfs voor de studenten onder ons pas de problème. Loop de Zara, H&M, Cos & zelfs Primark binnen en daar hangt je beste vriend voor de koude dagen. Shoppen maar!