Psssst. MNSKP is twee jaar geworden!

In Actueel, Column by Elke Verwoerd

Door Elke Verwoerd

Tjongejonge, bíjna vergat ik haar verjaardag, maar op het nippertje bedacht ik het me. MNSKP is jarig! Hoe kon het me haast ontgaan? Op 1 september 2014 werd dit platform gelanceerd. Maar ja, is dit nu zo nieuwswaardig? Zoveel heb ik nu niet met verjaardagen. Maar deze? Natuurlijk! Twee jaar is een ijkpunt. De eerste stapjes zijn gezet! Dat is meer dan te danken aan alle redacteuren die zich hier vrijwillig voor inzetten, aan alle volgers en trouwe lezers. Dat mag gevierd worden!

Zo klein als het was, zo klein was het gedachtegoed waaruit MNSKP ontsproot: een blog gevuld met verhalen en tips over cultureel Leeuwarden. ,,Wie leest dat nou?”, kreeg ik te horen. ,,Leeuwarden is daar helemaal niet zo mee bezig.” Ach, dacht ik toen nog, al heb ik maar een kleine tweehonderd volgers. Gezien ik toen even geen baan had, leek het me ook een mooie manier om me van de straat te houden.

Het kostte me welgeteld €100,- om MNSKP vorm te geven – al zeg ik maar niets over de uren die er in zitten – en van die €100,- staat het er nog steeds. Inmiddels is MNSKP ontzettend gegroeid en groeit ze gestaag door: met 4.000 volgers via sociale media, over de 10.000 pageviews per maand en een twintigtal redacteuren. Met veel enthousiasme zetten we ons in om dit platform te vullen met leuke nieuwtjes en verhalen. Allemaal schrijven we minstens één keer per maand over muziek, film, fotografie, kunst, theater, de kroeg en actuele zaken. Zo ontwikkelen we ons door, vanuit de eigen woonkamer, soms op locatie. We komen bij elkaar om ambities en ideeën te bespreken en tips mee te geven, we sparren en experimenteren. Wie had dit twee jaar geleden durven denken?

10262_vintage-party-champagne-tv-i-love-lucy

We blijven ons doorontwikkelen. Met het nieuwe culturele seizoen hebben we er ook weer nieuwe redacteuren bij – gezellig! – en liggen er mooie plannen op tafel voor het komende jaar. Eindelijk hebben we er ook eens een rechtsvorm achter, wat voor ons al een grote stap is: Stichting Sterk.

Een enorme dank gaat uit naar alle redacteuren die zich hiervoor inzetten en de afgelopen twee jaar zich zo hebben betrokken bij MNSKP. Evenals naar onze trouwe volgers en lezers. Blijf ons volgen: we hebben nog leuke verrassingen voor de boeg!