Love peace happiness in Neushoorn

In Beleven, Evenementen by Redactie

Misschien ben je al superhip(pie) bezig en zoek je nog wat extra inspiratie of ben je wel benieuwd naar hoe je meer duurzaam kan leven: op zondag 2 april is de Flower Power markt in Neushoorn met een markt, workshops en lezingen op het gebied van duurzaamheid!

Lokaal eten

Lokale boeren, imkers & kwekers bieden hun biologische producten aan. Biologisch is natuurlijk vet logisch. Door lokaal te eten, van bijvoorbeeld een bio boer, weet je wat je koopt en van wie. Je kunt de boer persoonlijk vragen stellen over de herkomst, over het behandelen van zijn dieren en over hun voeding. En misschien zoekt ‘ie nog een vrouw, wie weet. Biologische groenten en fruit bevatten meer vitamine C en meer mineralen dan de gangbare, en geen schadelijke stoffen zoals resten van bestrijdingsmiddelen. Daarom zijn biologische groenten en fruit gezonder en voedzamer dan bespoten producten.

Biologische zuivel, eieren en vlees komen van dieren die een goed leven hebben gehad. Biologische boeren vinden het welzijn van hun dieren belangrijk en houden rekening met de aard van het beestje. Hun dieren krijgen veel ruimte om te leven en zijn zo vaak mogelijk buiten in de natuur. Dus haal liever hier je speklap van Knorretje die gewoon heeft kunnen wroeten in de modder.

Ruilen, delen & repareren

Boeken alláng uit of staan ze stof te vergaren? Ruil of deel ze bijvoorbeeld hier. Net als kleding, (binnen- of buiten)planten en zaden!

Zelf(voorzienend) leven

Doe het lekker zelf! Leer bijvoorbeeld:
– afval omzetten in compost
– producten ruilen op leuke markten
– zelf je brood bakken
– oud papier gebruiken om nieuw papier te maken
– groenten en kruiden kweken en wecken
– je eigen bier brouwen
– je bekwamen om zelf kleding te maken (breien, haken of naaien) en te repareren
– zelf gebruiksvoorwerpen te maken
– bessen en bramen uit de natuur halen.

Natuurlijk gezond

Haaa…. Massage, yoga, meditatie, klankschalen, zingen, kruidenremedies: voel je goed op alle niveaus!

De Flower Power markt is op zondag 2 april van 11:00u tot 18:00u in Neushoorn. Entree is €4,-.