Leeuwarder theatergezelschap Man met Snor Nederlands kampioen

In Kunst & Cultuur, Theater by Elke Verwoerd

Wauw, tof! Eerder kondigden we al shows van het theatergezelschap Man met Snor aan in Café De Walrus, nu zijn ze al voor de tweede keer Nederlands kampioen theatersport. Het gezelschap stond hiernaast al voor het vierde jaar op rij in de finale, een prestatie van formaat.

In de zogenaamde ‘poule des doods’ stond Man met Snor voor een enorme opgave afgelopen weekend. Zo waren ze ingedeeld bij De Vereeniging, het team dat Man met Snor een jaar eerder nog versloeg in de finale. In de laatste en allesbeslissende poulewedstrijd trok Man met Snor deze keer aan het langste eind door dit topteam te verslaan. De Snorren versloegen uiteindelijk in een slopende finale Flunknarf uit Den Bosch.

NTTman met snor kampioen 2015

Het Nederlands Theatersport Toernooi (NTT) in Utrecht is het grootste improvisatietoernooi van Nederland. Een heel weekend lang strijden 35 teams uit Nederland en Vlaanderen om de beker, in maar liefst 77 wedstrijden. Eerst in poules van 5 teams, daarna in een spannende knock-out fase met de overgebleven teams.

Theatersport

Theatersport is een vorm van improvisatietheater, waarbij twee teams van 4 spelers het tegen elkaar opnemen. Ze dagen elkaar uit om spannende, ontroerende en hilarische scènes te improviseren. Alles wordt dus ter plekke verzonnen. Teams scoren punten op inhoud, techniek en amusement. Juryleden bepalen wie de beste scènes speelt, door de scènes te beoordelen met 1-5 punten. Theatersport kreeg bekendheid door televisieprogramma’s zoals De Lama’s.

Man met Snor

Improvisatietheatergezelschap Man met Snor is een succesproduct uit Leeuwarden, met als vaste spelers: Bonne Ziengs, Sander Veen, Kevin van der Leer, Thomas Hoogendoorn en Johan Hoekstra. Vorig seizoen stonden ze in Stadsschouwburg De Harmonie met hun eigen Dat zit wel Snor Show. Vier maal op rij stonden ze in de finale van het NTT, waarbij ze de eerste en laatste editie wonnen. Natuurlijk zijn de mannen ook in Leeuwarden te bewonderen; op 1 maart in Grandcafé de Walrus met het maandelijkse Café Snor (gratis toegang) en op 21 maart zijn de Snorren terug in de Harmonie met een spectaculaire Dat zit wel Snor Show. Meer informatie vind je hier.