Leeuwarder filmteam flikt het weer!

In Films, Stadse Zaken by Redactie

Foto’s: Stefan Lucassen

Het filmteam Kokosnoten dat eerder de award voor Beste Film in Leeuwarden won met de shortfilm ‘Ritus’ en daarmee naar het internationale film festival Filmapalooza vertrok, valt nóg een keer in de prijzen. Hun korte film ‘Bodem’ won afgelopen weekend het 48 Hour Film Project in Nijmegen. Het team deed voor de tweede keer mee aan het project en sleepte wederom de award voor ‘Beste Film’ in de wacht. Afgelopen zaterdag 9 april werd de prijs aan het team overhandigd tijdens het internationale Go Short Filmfestival in Nijmegen.

Jonathan Sipkema en Tim Zweistra, regisseurs van de horrorfilm ‘Bodem’, namen de award voor ‘Best Film’ in ontvangst tijdens de awardshow. Ook won de film de award voor ‘Best Cinematography’ en ‘Best Actor’ voor Friese acteur Arnold Dijkstra.

“We hebben een verschrikkelijk gemotiveerd team met een overdosis aan talent!” aldus Sipkema. Mede-regisseur Zweistra vult aan: “Kennelijk hebben we iets bijzonders met dit team in handen, het lijkt me interessant om iets groters te gaan maken dan een film van zeven minuten.”

Naast de drie gewonnen prijzen, ging het team ervandoor met nog drie nominaties op zak: ‘Best Writing’, ‘Best Actress’ (Esther de Jong, Leeuwarden) en ‘Best Kid Actor’ (Sem van Butselaar, Oosterbeek).

Het 48 Hour Film Project is een wereldwijd project waarbij filmteams worden uitgedaagd om binnen 48 uur een korte film te maken. In november 2015 won team Kokosnoten al de eerste prijs in Leeuwarden met de korte film ‘Ritus’. Nadat deze film ook op de wereldwijde finale in Atlanta in de prijzen viel, en in mei vertoond wordt op het filmfestival van Cannes, besloot team Kokosnoten opnieuw mee te doen aan het 48 Hour Film Project, ditmaal in Nijmegen.

Kokosnoten is een team van jonge mensen die multi-getalenteerd zijn, wat tot uiting komt doordat de rolverdeling binnen het team vloeiend is met ieder project. Zo kan bijvoorbeeld de regie, het schrijven of de muziek per project worden uitgevoerd door wisselende teamleden.

00_groep 1
In het voorjaar van 2017 gaat de korte film ‘Bodem’ team Kokosnoten vertegenwoordigen op Filmapalooza, tijdens de wereldwijde finale van het 48 Hour Film Project.