Kunst aan de Haven 2015 een succes

In Evenementen, Stadse Zaken by Redactie

De kunstmanifestatie Kunst aan de Haven 2015 dat 6 en 7 juni plaatsvond is in alle opzichten geslaagd. Het mooie weer, de unieke locaties en de diversiteit aan kunstenaars en artiesten trokken afgelopen weekend veel bezoekers naar de Museumhaven van Leeuwarden.

Voor initiatiefneemster Judith Baarsma komt hiermee een droom uit: ,,Ik vind dat kunst vooral voor een breed publiek toegankelijk moet zijn, kwaliteit is niet elitair.” Volgens de organisatie roemde het publiek dit festival om het kwalitatief hoge niveau, de diversiteit, de unieke locaties en de passie en beleving die de kunstenaars met hun werk toevoegden aan het thema reizen; de haven als begin- en eindpunt van een reis. Mevrouw Harkema: “Wij bezoeken regelmatig kunstexposities, maar hebben ons nog nooit zo welkom gevoeld als hier.”

De route van Kunst aan de Haven ging via Schouwburg De Harmonie, Westerkade en Willemskade naar de Wirdumerpoortsdwinger en eindigde bij ARKfryslân. Van daaruit kon het publiek met een watertaxi terug naar de Leeuwarder Museumhaven.

Nieuwe kunstmanifestatie

Voor volgend jaar geeft Judith aan dat de organisatie er weer vol tegenaan wil om Kunst aan de Haven 2016 te organiseren: ,,We kunnen na dit weekend stellen dat er in Leeuwarden ruimte is voor een nieuwe kunstmanifestatie.” Voor de volgende editie wil de organisatie ook kijken of het nog groter opgezet kan worden.

Kunst aan de Haven is georganiseerd in samenwerking met onder andere Keunstwurk, De Harmonie, De Bres, Atelier Van Henken, ARKfryslân, Bibliotheek Leeuwarden, Stichting Museumhaven en de vele vrijwilligers, bedrijven en bewoners langs Willemskade en in de Museumhaven.