Krijg de BIBBERS! Zondag aan de Westerkade

In Evenementen by Elke Verwoerd

Krijg de BIBBERS! , het Winter Verhalen Festival van Leeuwarden aan de Westerkade.  Op zondag 15 januari kun je tussen 13.00 – 17.00 uur genieten van verhalen, muziek & food op schepen, in huizen en op de kade.  Het thema dit jaar is ‘Verre bestemmingen’. Het thema doet ons, terwijl het hier nu sneeuwt, verlangen naar warmer oorden en cocktails.  De ondertitel van dit festival is ‘Fire, Food & Fertellingen. Dus we nemen aan dat je je langs de kade kunt warmen aan het vuur en ergens een kop warme chocolademelk kunt kopen.  krijg de bibbers

Tijdens deze editie zullen verschillende dichters, muzikanten, verhalenvertellers je meenemen naar hun verre bestemmingen. Maak morgen eens een  frisse zondagse wandeling over de Westerkade en door de huizen. Ontdek wat Dolf Verroen, Anne Feddema, Loes den Hollander, Gijsje Heemskerk, Jan Ketelaar en Edith Stultiens te vertellen hebben. Kom klompbootjes bouwen, genieten van ’t Defilé van Dichters, 40Degrees, Reizende Machines en ontdek wat de Leeuwarder band  The Legendary Jerks voor jullie in petto hebben.

Ook de kersverse stadskunstenares Jamila Faber is samen met Hein de Graaf, Connie Harkema en Ottelien Belzer aanwezig bij Galerie van Henken.

Vanaf 16:15 uur is de aankomst in de foyer van stadsschouwburg De Harmonie. Hier begint het ‘nabibberen’ en opwarmen. De organisatie belooft dat het een spetterend slotfeest zal worden. Entree van Krijg de Bibbers is gratis.

Dus heb je nog niets in de agenda staan voor je zondagmiddag? Trek je jas aan, haal een frisse neus en geniet van het winterfestival aan de Westerkade in Leeuwarden.

Wil je meer weten kijk dan eens naar dit gesprek met Henk Dillerop gemaakt door GPTV.