Koningsdag: volop in oranje!

In Column, Inspiratie by Sanne Dijkstra

Door Sanne Dijkstra

Ik vind Koningsdag één van de leukste feestdagen van het jaar. Voor mij begint de dag altijd hetzelfde: struinen over de Vrijmarkt. Ik weet niet wat het is, maar zonder dat voelt het gewoon niet als Koningsdag. Je moet er wel een beetje vroeg voor opstaan, want alleen dan kun je de allerbeste koopjes op de kop tikken. Het leverde mij in de afgelopen jaren al een krasse fiets voor een tientje op een een prachtig vintage picknickservies voor bijna niks.

Omdat ik ’s ochtends vroeg nooit zo te porren ben voor een zwaar ontbijt begin ik Koningsdag met een snelle, knaloranje smoothie met een beetje pit. Wortel schijnt goed te zijn voor je ogen, dus wie weet helpt het je op je speurtocht naar dat ene bijzondere boek of die vintage theepot waarnaar je al jaren op zoek bent. Dit drankje houd je in elk geval wel op de been tot het tijd is voor koffie met oranje tompouce. Have a good one!

 

Koningsdag smoothie (2 personen)Processed with VSCOcam with f2 preset

  • 1 rijpe mango, vruchtvlees in blokjes
  • 200 g worteltjes, plakjes
  • 3 tl verse gember, geraspt
  • Kokoswater of gewoon water
Extra: twee grote glazen en twee rietjes

Pureer de mango, wortel en gember ik de blender. Voeg zoveel water toe als nodig is voor een smoothie die nog wel wat dik is maar gemakkelijk te drinken met een rietje. Schenk in de glazen en serveer.