Kaartverkoop Noordelijk Film Festival start morgen!

In Beleven, Evenementen by RedactieLeave a Comment

De kaartverkoop voor de 38e editie van het Noordelijk Film Festival start aanstaande dinsdag 31 oktober om 12:00 uur via www.noordelijkfilmfestival.nl. Het volledige programma voor het festival, dat plaatsvindt van 8 t/m 12 november, is ook via de website te bekijken. Tijdens het festival is het ook mogelijk kaarten aan te schaffen bij de festivalkassa’s in Slieker Film en Stadsschouwburg De Harmonie.

Programma

Het Noordelijk Film Festival wordt op woensdag 8 november geopend met de mystieke Noorse Oscar-inzending Thelma van Joachim Trier en de Nieuwe Competitie #4 winnaar Skógafoss als voorfilm. Op zondagavond 12 november wordt het festival afgesloten met een prijzengala en het indrukwekkende Zweedse drama Beyond Dreams. In de tussentijd kan de bezoeker kiezen uit meer dan 150 films en andere programmering.

Over het festival

Het Noordelijk Film Festival is één van de grootste en oudste regionale filmfestivals van Nederland. Het programma staat vol aansprekende speelfilms, intrigerende documentaires, bijzondere arthouse voor de echte cinefielen, maar ook speciale premières, (inter)nationale gasten, korte films, klassiekers, muziek, fijne feestjes en een geweldige sfeer. Dit alles in het bruisende hart van Leeuwarden, de hoofdstad van Friesland en Culturele Hoofdstad van Europa in 2018.

Als enige festival in Nederland presenteert het Noordelijk Film Festival een grote Noordse Focus. Een omvangrijke filmexpeditie door een breed Noord-Europa: van IJsland via Ierland, het Verenigd Koninkrijk en Nederland tot aan groot Scandinavië en de Baltische Staten. Met deze focus biedt het festival bovendien een podium en ontmoetingsplek aan makers eigen regio met het Noorderkroonprogramma, de Noordelijke Filmmeeting en het spectaculaire 48 Hour Film Project.

Het volledige programma is te vinden op www.noordelijkfilmfestival.nl en in het programmaboek, dat gratis af te halen is bij Slieker Film aan het Wilhelminaplein tijdens openingstijden van de kassa.