JAAN, geef een kunstenaar cadeau

In Evenementen, Inspiratie by Esther Kloosterman

Het is altijd weer lastig. Een origineel cadeau bedenken voor die goede vriend van je, het gelukkige echtpaar of je moeder die 50 wordt. Wat geef je aan iemand die alles al heeft? Of niet weet wat hij of zij moet vragen? JAAN komt met de oplossing. Donderdag 18 mei viert JAAN haar kick-off party in Theater De Bres. Op deze avond presenteren zij hun aanbod voor een origineel of creatief cadeau. De artiesten die optreden zijn als cadeautje te koop.

Geef een ervaring cadeau

Het idee komt van Lucas van der Molen, Grytje van der Molen en Lilian Ramdien. Zij willen iets creëren dat de wereld een stukje mooier maakt. Waarvan mensen een goed gevoel krijgen. Daarom bedachten ze JAAN. Waar je terecht kunt voor een echt origineel cadeau. Niet een tastbaar voorwerp, maar een onvergetelijke ervaring.
Via JAAN kun je muzikanten, kunstenaars en andere creatievelingen cadeau geven. Denk hierbij aan een tekstschrijver die je helpt met schrijven, een DJ die op een verrassingsfeest komt draaien of een workshop koken of schilderen. Lucas vertelt dat ze al een tijd bezig zijn met het idee en de uitwerking.

,,Het moet een sociale onderneming worden. Waarbij we mensen blij kunnen maken met een cadeau, maar dat ook als platform voor artiesten fungeert. Op dit moment bestaat het aanbod van JAAN uit Leeuwarder artiesten, maar in de toekomst willen we graag met artiesten uit heel Friesland samenwerken’’

Wat kost dat?

De prijzen voor de cadeaus die je via JAAN kunt boeken lopen uiteen, voor ieder wat wils. Dit omdat artiesten ook brood moeten kunnen verdienen met het optreden of de workshop, vertelt Lucas. Voor een intiem huiskamerconcert van De Anne Feenstra Band betaal je bijvoorbeeld €450,00. Wil je dat DJ Friso Vinyl een avondje swingende krakers komt draaien dan ben je €250,00 kwijt. Wanneer deze bedragen je bankrekening zwaar overbelasten, Kies dan voor een kookworkshop als cadeau van €37,50 of een persoonlijke, handgeschreven ‘tweet’ op papier voor €12,50.

Sociale Onderneming

JAAN is van plan uiteindelijk een potje te maken voor mensen die het financieel minder hebben. Zodat zij ook gebruik kunnen maken van de diensten van de stichting en een onvergetelijke ervaring cadeau kunnen doen.

Wat: Kick-off party JAAN
Wanneer: Donderdag 18 mei
Waar: Theater de Bres
Tijdstip: 19:30 tot 22:30
Entree: Gratis
Website: www.jaan.nl