Go Cocks!

In Column by Redactie

Door Iris Bos

Daar zit ik dan. Op Capers Island, een klein onbewoond eilandje vlakbij Charleston aan de oostkust van Amerika. Aan het genieten van het uitzicht over een prachtige oceaan. Net hout gezocht voor een kampvuur vanavond, want naast een paar tentjes en een zak marshmallows hebben we niets meegenomen.

De afgelopen twee maanden zijn voorbij gevlogen, maar ondertussen lijkt het ook alsof ik hier alweer een jaar ben. Het is bijzonder om te zien wat een compleet nieuwe omgeving met je doet. Die nieuwe omgeving is de University of South Carolina in Columbia. Niet het standaard Amerika dat je van televisie kent, maar juist daarom heel interessant.

“Het leven is hier zo gewoon, maar gelukkig toch ook weer heel anders.” Sierd verwoordde het in zijn blog over Kaapstad heel mooi. Het geldt namelijk net zo goed voor South Carolina. De wereld draait gewoon door. Ik eet hier zelfs ’s middags mijn geliefde broodje pindakaas.

Ik zal jullie de komende tijd vertellen over dit stukje Amerika en mijn ervaringen. Ervaringen waarin ik natuurlijk niet de hele tijd op een prachtig eiland zit, maar het grootste gedeelte gewoon in de collegebanken. Niet dat dit vervelend is, want studeren in Amerika is anders dan in Nederland. Studenten hier zijn pro-actief en participeren veel tijdens colleges, wat tot hele interessante discussies kan leiden. Zo was mijn professor Don Fowler van het vak American Political Parties in de jaren negentig National Chairman van de Democratic National Committee. Hij kan daarom in geweldige details vertellen over hoe de Amerikaanse politieke partijen echt werken. Erg boeiend, want over ongeveer twee weken mogen de Amerikanen weer naar de stembus.

Gelukkig is het niet all work and no play. Het Amerikaanse studentenleven kent nog vele andere aspecten om te ontdekken. Zo kan onze Mienskip nog wat leren van the community feeling hier op de campus. Iedereen is trots op de universiteit en draagt dat ook uit. Het meest trots is iedereen natuurlijk op ons footballteam, de South Carolina Gamecocks. Op gameday kleurt de hele stad rood en zwart en vult het stadion zich met 80.000 man om ons team luidkeels aan te moedigen. Wat we dan roepen? U-S-C, Go Cocks!