”Het zijn de kleine dingen die bijblijven.”

In Interviews, Muziek by Elke Verwoerd

Door Elke Verwoerd

Afgelopen weekend opende Poppodium Romein voor het laatst haar deuren. Het ging in geen geval geruisloos met verrassingsacts als The Miseries en Peter Pan Speedrock. Het poppodium aan de Bagijnestraat is niet meer. We spreken even kort met programmeur Wietze Meetsma over de sluiting van ‘ons Klein Paradiso’.

Nou, Wietze, hoe voelt het?

wietze

Programmeur Wietze Meetsma bij Poppodium Romein

,,Tja, het valt mee. We werken natuurlijk al even toe naar dit moment en ik  ben ook niet zo sentimenteel aangelegd. Het voelt wel wat apart om afscheid te moeten nemen na er 9 jaar te hebben gewerkt. Het is wat het is. We hebben afgesloten met twee prachtige feestjes.”

Wat ga je het meest missen?

,,Ik denk toch wel echt de sfeer. Ik ken geen zaal die zo een sfeer heeft als die van Romein.”

En het minst?

,,Pf, de beperkte openingstijden, die zal ik missen als kiespijn. Dat was af en toe echt een drama. Omdat we om 0100u moesten sluiten, hebben we veel kansen moeten missen als je kijkt naar de bands- en dancescene. Neushoorn biedt daarin veel meer perspectief.”

Wat is nu het vetste optreden dat je in Romein hebt gezien?

,,We hebben veel hoogtepunten om op terug te kijken. Zo al met al zitten we op 5000 acts die in Romein zijn geweest. Voor mij persoonlijk is het toch wel Devil’s Blood, een band uit Eindhoven. Ze traden dik 2,5 uur op, het was één grote jamsessie. Er waren niet eens zoveel mensen bij, maar dat maakte het ook wel heel bijzonder. Het zijn de kleine dingen die bijblijven.”

Straks ga je naar cultureel centrum Neushoorn, waar kijk je het meest naar uit?

,,Het is een frisse wind; met een nieuw team werken, de verbintenis met een school. Ik kijk uit naar de toffe avondprogrammeringen en mooie danceproducties. Het speerpunt van Neushoorn is ‘samenwerken’, daardoor wordt mijn rol als programmeur ook iets anders en ga ik ook mensen begeleiden die een toffe avond willen organiseren. Ik heb er echt zin in.”


Hoe gaat het verder? Lees hier het interview met directeur Jan Pier Brands over het nieuwe cultureel centrum Neushoorn.