Lachen met de Noordsterren in de Bres

In Theater, Uittips by Esther Kloosterman

Door Esther Kloosterman

De meesten van jullie zullen wel bekend zijn met de Lama’s: theatersport waarbij gekke spellen worden gespeeld en alles om improvisatie draait. Leeuwarden heeft haar eigen groep Lama’s, namelijk de Noordsterren! Misschien heb je ze wel gespot op het Fries Straatfestival laatst.

De Noordsterren richten zich voornamelijk op theatersport: een vorm van improvisatietheater waarbij twee teams elkaar uitdagen tot het spelen van een scene. Deze vorm van theater leidt vaak tot de meest rare situaties en hilarische momenten. In november 2017 bestaan de Noordsterren alweer 30 jaar. De vereniging is opgezet door enthousiaste theatermensen die zelf ook opleidingen in het vak geven. Tegenwoordig bestaat de groep uit zo’n 21 mensen, zowel jong als oud. De Noordsterren trainen een seizoen lang om vervolgens één keer per maand op te treden.

Noordsterren 1

[De Noordsterren in actie]

Zo ook vanavond, dan spelen de Noordsterren in theater de Bres. Dit keer wordt de Micetro gespeeld, waarbij alles aan het lot wordt overgelaten. Namen van de acteurs worden uit de grote hoed getoverd en het publiek zorgt voor inbreng. Het wordt een grote afvalrace waarbij uiteindelijk één winnaar overblijft, gekozen door de mensen in de zaal.

Het belooft een grappige, interactieve en entertainende avond te worden vanavond in de Bres. Na afloop kun je dansen tijdens een Silent Disco en een praatje maken met de acteurs.