Humor & poëzie: gaat dat samen?

Elke Verwoerd Actueel, Evenementen

Gaat humor en poëzie samen? Jazeker! Op donderdag 1 juni vindt de Poëzieavond plaats in het café van Neushoorn. Het is de eerste activiteit die Lân fan taal en Explore the North samen organiseren. Voor de Poëzieavond werken ze samen met De Optimist, een online cultureel magazine en platform voor beginnende makers. Op het programma staan getalenteerde jonge dichters en muzikanten. Het thema: humor. De toegang is gratis.

“Ze zijn goed, ze zijn jong, ze zijn fris én ze hebben humor”, aldus De Optimist over dichters Dorien de Wit (winnaar van de Turing Gedichtenwedstrijd 2016), Martin Rombouts, Wout Waanders, Helena Hoogenkamp en Dewi de Nijs Bik. De Optimist publiceerde tijdens de Poëzieweek 2017 dagelijks nieuw werk van één van hen. Op 1 juni staan de dichters samen in het Neushoorn-café. Om het publiek niet te lang stil te laten zitten treedt Het Kanaal op: een jonge, Friese, behoarlik goede band. De 26-jarige schrijver en performer Joost Oomen, programmeur bij Explore the North, praat de avond aan elkaar.

Toegang van de Poëzieavond zelf is gratis. Voor € 7,50 krijgen bezoekers het speciaal voor deze avond gedrukte ‘Poëzine’ mee naar huis, een bundel van alle Optimist-gedichten uit de Poëzieweek. Twee illustratoren hebben de teksten voorzien van beeld.

Wat, wanneer, hoe

Datum: donderdag 1 juni 2017
Locatie: Neushoorn café
Aanvang: 20.30 uur
Toegang: gratis

Lân fan taal is een vrijstaat voor álle talen van de wereld. Gedurende heel 2018, en al een beetje in 2017, wordt in Lân fan taal de taal gevierd met activiteiten, voorstellingen, kunstwerken, tentoonstellingen en ruimtelijke installaties in Leeuwarden en Friesland. Explore the North is het jaarlijkse festival met verhalen, literatuur en muziek op bijzondere locaties in Leeuwarden. In 2017 vindt het festival plaats op 24 en 25 november. Daarnaast is Explore the North aanjager van talent en producent van speciale literaire en muzikale activiteiten in Leeuwarden, onder meer in samenwerking met Lân fan taal. De Optimist is een digitaal cultureel magazine voor schrijvers, dichters, illustratoren, fotografen, recensenten, grappenmakers en andere optimisten. De Optimist biedt een platform voor beginnende makers en moedigt een samenwerking aan tussen de talige en beeldende disciplines.