Het voorstelrondje van Sanne

In Column by RedactieLeave a Comment

Door Sanne de Waard

Voorstelrondjes als deze zijn altijd lastig: voor je het weet raak je verzeilt in een ellenlange opsomming van wetenswaardigheden en grappige anekdotes, die over het algemeen alleen maar geinig zijn als je erbij was. Ik zou nu bijvoorbeeld kunnen vertellen dat ik in Leeuwarden woon met mijn vijf katten, of dat ik studeer aan de Academie voor Popcultuur of zelfs uiteenzetten hoe graag ik lees en wat ik dan precies allemaal lees. Maar daar zit volgens mij niemand op te wachten.

Interessanter vind ik alles wat er om mij heen gebeurt; wanneer je de wereld om je heen bestudeert, zie je namelijk de meest wonderbaarlijke dingen (of ik beland altijd in idiote situaties, daar ben ik nog niet helemaal over uit). Van de enorme euforie op het Gouverneursplein toen bekend werd dat we Culturele Hoofdstad 2018 zouden worden tot aan het bejaarde vrouwtje in de supermarkt die het nodig vindt om je eens haarfijn uit te leggen waar pinkassa’s voor bedoeld zijn en dat het een onomstotelijk bewijs van je luiheid is als je gaat pinnen bij een kassa waar je ook contant mag betalen. Om maar wat te noemen.

Ik heb de mazzel dat mijn wereld zich voornamelijk in Leeuwarden afspeelt, dat is namelijk een ontzettend goede plek om te zijn op dit moment. Want er ‘gebeuren hier dingen’, jaja. Een enorme ploeg aan jonge, getalenteerde en gemotiveerde mensen staat te popelen om aan de slag te gaan met datgene wat ze het liefst doen: het maken van kunst, het bedrijven van cultuur, iets bijdragen aan een wereld die wel wat schoonheid kan gebruiken. Ik ben regelmatig gefascineerd door de passie en de inventiviteit waarmee mensen mij vertellen over hun projecten en ideeen, het werkt aanstekelijk. Het geeft mij de energie om me bij hen aan te sluiten en aan de slag te gaan: actie!

In de komende tijd zullen hier regelmatig schrijfsels van mijn hand verschijnen maar ik kan niet garanderen waar ze over zullen gaan, dat hangt er erg vanaf waar ik terecht kom en hoe vrouwtjes in de supermarkt zich gedragen. In het ergste geval ga ik toch maar schrijven over die boeken die ik lees. Zijn jullie vast gewaarschuwd.