Influenza* XL na jaar weer terug

In Beleven, Evenementen by Redactie

De enige echte German underground van Influenza* komt vrijdagavond weer terug in formaatje Extra Large in Club Red. Vorig jaar vierde Influenza* haar zesjarig bestaan met een groot feest in Neushoorn. Influenza* XL belooft niks minder met de Duitse artiest Alex Niggemann (32), die de grootste clubs in Berlijn, Londen en Ibiza al lang en breed heeft veroverd.

nedarajabi

[Alex Niggemann, foto: Neja Arabi]

Niggemann begon z’n muzikale carrière al vroeg met het spelen van klassiek piano. Geïnspireerd door de vinyl-collectie van z’n broer in de vroege jaren ’90, raakte hij al gauw gefascineerd door techno-muziek. Hij verruilde de ivoren toetsen en deed z’n eerste DJ-sets al op zestienjarige leeftijd in z’n geboorteplaats Düsseldorf. Hij was te jong om volledig in de scene opgenomen te worden, tot hij verhuisde naar Berlijn waar hij z’n ambities waar kon maken. ‘Elektronische muziek kent geen grenzen’, vindt hij en zo speelt hij continu tussen de grenzen van Techno en House-muziek. Het leidde tot internationaal succes, waarmee hij in uitverkochte clubs speelt van Europa tot Australië tot Azië tot, jawel, Liwwadden.

Niggemann combineert het beste van Techno en House, van oud tot nieuw, en creëert ermee een nieuw geluid waar je de hele avond op los kan gaan.

Influenza* XL is op vrijdag 11 maart vanaf 23:00u in Club Red. Meemaken? Tickets zijn in beperkte oplage te verkrijgen bij Repelsteeltje en winkel Ny-Na of hier online voor €10,-. Tickets aan de deur zijn €15,-.