Grendel Games wint Game Award

In Stadse Zaken by Elke Verwoerd

Door Elke Verwoerd

Een wereld die zomaar aan je voorbij zou kunnen gaan: de games industrie. Op 30 september waren de Dutch Game Awards voor Nederlandse en Vlaamse gamebedrijven en guess what? Het Leeuwarder Grendel Games wint de Best Applied Game Design Award! Van de 16 genomineerden in deze categorie wordt het spel Songs of Elstrynn: Oath of the Gryphon geprezen.

Songs of Elstrynn: Oath of the Gryphon is een spel ontwikkeld voor het herstel van kinderen met een niet aangeboren hersenletsel (NAH). Het spel helpt kinderen van 8 tot 16 jaar spelenderwijs met balans- en houdingsproblematiek. De speler kruipt in de huid van Koda, een jongen die woont in de droomwereld Elstrynn. Maar tijdens de Goblin invasie maakt Koda een nare val en krijgt moeite met lopen. Hij ontmoet de stoere griffioen Gryph en side-kick Billy en gaat op zoek naar Isodore, de moeder van alle Griffioenen die gevangen is genomen door de kwaadaardige Goblins.

Het spel en de 16 levels zijn afgestemd op het revalidatieproces van de jonge patiënt. Zo zitten er balanstrainingen in verwerkt en hand/oogcoördinatie oefeningen. Zorgprofessionals kunnen vervolgens digitaal de voortgang van de patiënt tracken.
timlaning
Tim Laning over het winnen van de award: ‘Het was ontzettend spannend. We zien natuurlijk ook prachtig en benijdend werk van collega’s, die op zo’n avond dan even concurrent worden. De games worden ook door een deskundige jury beoordeeld en dat is anders dan wanneer spelers een game beoordelen. Dat wij de award voor Best Applied Game Design hebben gewonnen, betekent dat wij ons werk goed hebben gedaan en patiënten, hun familieleden en professionals er bij gebaat zijn. Dat is ontzettend tof.

De Dutch Game Awards zijn een erkenning van de creativiteit, het vakmanschap en het zakelijk inzicht van de Nederlandse en dit jaar voor het eerst ook Vlaamse gameontwikkelaars. De Awards worden uitgereikt aan gamebedrijven en zelfstandige ontwikkelaars die zich het afgelopen jaar (inter-)nationaal hebben onderscheiden.

Check hier de trailer van Songs of Elstrynn: Oath of the Gryphon: