Leeuwarder film genomineerd

In Actueel, Stadse Zaken by Redactie

Als we het hebben over Liwwaddense trots, dan is dit zeker één van de redenen! Komende week speelt de Leeuwarder korte film ‘Ritus’ op het filmfestival Filmapalooza in Atlanta, Amerika. In november won de film het 48 Hour Film Project in Leeuwarden, waarin de deelnemende teams 48 uur hadden om een film van A tot Z te maken. Er deden in november maar liefst 24 teams mee in deze race naar de beste shortfilm van Leeuwarden.

Een selectie van de meest spraakmakende films van het 48hfp 2015 vind je hier!RITUS persfoto zonder titel

Team Kokosnoten uit Leeuwarden kwam met de korte film ‘Ritus’ als winnaar uit de bus met lovende kritieken van zowel de jury als het publiek. Regisseur Johanneke Dijkstra vliegt as we speak met het vliegtuig om de award voor ‘Best Film of City’ in ontvangst te nemen en vertegenwoordigt daar de film en het team op deze wereldwijde finale in Atlanta.

Filmmakers en geïnteresseerden uit meer dan 80 verschillende landen bezoeken komende week Filmapalooza. De film die in Atlanta de internationale titel ‘Best 48 Hour Film of 2015’ wint, wordt samen met een kleine selectie uit de top van het 48 Hour Film Project vertoond op het Internationale Filmfestival van Cannes, het meest belangrijke filmfestival ter wereld.

 

‘Het is spannend’, aldus Johanneke. ‘We hopen natuurlijk ook in Atlanta een aantal internationale awards binnen te halen. Dat zou fantastisch zijn voor het team, maar ook voor de filmmaker-scène in Leeuwarden.”

Speciaal voor MNSKP vlogt Johanneke de komende dagen over haar avonturen in Atlanta!