Filmcollectief wint publieksprijs in Berlijn

In Films by Redactie

YES! Het Friese filmcollectief Natte Haring heeft afgelopen weekend met hun korte film ‘Drie Mensen Vinden een Auto’ de publieksprijs gewonnen op het internationale Sehsüchte filmfestival in Babelsberg, vlakbij Berlijn. Bij de historische Babelsberg studio’s sleepte het collectief de hoogste prijs van 5000 euro binnen. Met de prijs gaat het filmcollectief aankomende zomer de nieuwe korte film ‘het Grandioze Falen’ maken.

‘Drie Mensen Vinden Een Auto’ werd in maart geselecteerd voor de 45ste editie van het Sehsüchte filmfestival uit meer dan 3500 films. Regisseur Max Lunter, producent Hidde de Vries en actrice Nuria Zantman waren aanwezig tijdens het filmfestival. Ze waren dan ook blij verrast met het enthousiasme waarmee de bezoekers de film bekeken.

De film heeft zijn bestaan te danken aan de Nieuwe Competitie van het Noordelijk Film Festival. De makers wonnen in september 10.000 euro, ter beschikking gesteld door de provincie Fryslân, met hun plan voor de film. Nadat de film in een korte periode gemaakt werd, ging hij in november in première als openingsfilm van dit festival. Naast dat de film te zien was op het gerenommeerde korte filmfestival GoShort in Nijmegen en te zien was bij de NPO, gaat de film binnenkort de wereld over.

De Nieuwe Competitie is overigens ook weer volop in gang. Meedoen? Check hierrrr hoe!