Keepin’ it smooth

In Column, Inspiratie by Femke Jaarsma

Door Femke Jaarsma

Soms ben ik zó druk –  oké, ik hoor m’n vrienden hardop lachen nu, meestal ben ik heel druk, maar dat zit nou eenmaal in mijn karakter -, in dit geval bedoel ik drukte met werk en andere al dan niet betaalde activiteiten (denk: m’n gezin, onze belachelijk grote moestuin, blogs en columns schrijven, DIY-projecten, etc. etc.) Probeer met al die bezigheden dan nog maar goed voor jezelf te zorgen.

Ja ja, ik ben meestal redelijk verantwoord bezig met wat ik eet. Maar heus niet altijd. Gelukkig vind ik een beetje aanmodderen in de keuken niet alleen leuk, maar zelfs rustgevend. Toch kan gezond blijven eten in de hectiek van het leven een beste uitdaging zijn. Niet omdat het nou zo ingewikkeld is of veel extra tijd kost. Het is eerder een combinatie van gemakzucht en luiheid. En… heel eerlijk: af en toe heb ik gewoon zin om even heel ranzig te snaaien.

Dan vind ik dat ik dat verdiend heb. Of nou ja, laten we zeggen, je hebt van die dagen… Dus gingen er de afgelopen week twee dikke vette Tony Chocolonely repen naar binnen. Op één dag! Tja, iemand moet al die nieuwe smaken uitproberen hè? Let it be me. Ik bedoel, melk-caramel-zeezout. God-de-lijk! Of puur-pecan-kokos. En rabarber, dat is groente toch? Dus melk-rabarber moest ook even over de tong.

Nu de drukte weer even achter me ligt is er weer wat meer tijd voor creativiteit in de keuken. Maar voor nu nog even een easy one. Want als er iets gezond is én heel makkelijk te maken, is het wel een smoothie. En zó klaar!

Vitaminebommetjesmoothie

(voor 1 persoon – groot glas)

  • 1 banaan
  • 2 kiwi’s
  • halve citroen
  • 2 sinaasappels
  • 100 ml amandelmelk ongezoet
  • 1 theelepel honing

Gebruik voor het maken van deze smoothie een blender. Een juicer is ook een optie. Pers de citroen en sinaasappels en doe het sap samen met de banaan en kiwi’s in de blender. Amandelmelk erbij en blenderen maar.

Giet het sap in een groot glas en roer er een eetlepel honing doorheen. Agavesiroop is ook een lekkere. Voor een beetje power kun je er nog wat guaranapoeder doorheen roeren en voor wat pit een mespuntje cayennepeper.