Fashion Night in Slieker met docu ‘Dior and I’

In Beleven, Films by Redactie

Maandag 5 oktober vertoont filmhuis Slieker de documentaire Dior and I: over het legendarische Parijse modehuis Dior. Rondom deze film is een complete Fashion Night georganiseerd. Onder andere winkels als Klaes en Myra, Niinsky en Van Gunst maken van deze avond een modieus evenement. DJ Rick Klap (Nokturné) verzorgt de muziek en er is natuurlijk gelegenheid voor een hapje en een drankje.

Dior and I

In Dior and I krijgen we een uniek inkijkje in de doorgaans gesloten wereld van modehuis Christian Dior. Regisseur Frédéric Tcheng volgt in het voorjaar van 2012 de Belgische ontwerper Raf Simons die als de nieuwe artistiek directeur van Dior zijn eerste haute couture-collectie creëert. De verwachtingen van de buitenwereld zijn hooggespannen. Van de eerste ideeën tot de uiteindelijke modeshow zien we hoe de onverstoorbare Simons en zijn toegewijde, charmante en vaak humoristische medewerkers energiek en liefdevol te werk gaan. Een bijzondere film waarin Tcheng de dagelijkse druk in het modehuis laat voelen, een elegante buiging maakt naar de geschiedenis van Dior en een hommage brengt aan de coupeuses in het atelier.

★★★★ Algemeen Dagblad
“Tcheng, niet onervaren in het maken van modedocu’s, slaagt erin de historische, sprookjesachtige kern van het merk te vangen.”

★★★★ NRC
“Het lijkt simpel: hoe een idee en een lap stof een jurk worden. Maar dat het gaat zwieren en je er rondjes in kunt draaien, is gewoonweg een wonder.”

 

 

Meer info vind je hierrr.