Explore The North > One Trick Pony

In Beleven, Evenementen by Redactie

Komende week plaatsen we af en toe wat over de artiesten die optreden tijdens het winterfestival Explore the North en waarom je ze zou moeten checken. We beginnen met One Trick Pony, de éénvrouwsband van Anne-Fleur Kan. Eerder dit jaar interviewden we haar al over haar nieuwe EP ‘Lady by the River’ en waren zeer onder de indruk. Ze studeerde dit jaar af aan de Artez Popacademie en is nu hard op weg om het te gaan maken in de muziek!

Foto: Aline Bouma

Haar muziek is poëtisch mooi, haar stem krachtig, tegelijk fragiel. Het wordt romantisch, magisch realisme genoemd. ‘Het zijn kunststromingen waarin fantasie, emotie en de natuur (van de mens) een grote rol spelen, vaak nog iets extra aangedikt. Dit zijn dingen die ook in mijn muziek, vooral in de teksten en onderwerpen, te vinden zijn.’ Aldus Anne-Fleur. De nummers kennen de melancholie van Lana Del Rey vs. London Grammar met het vocale spel van Regina Spektor.

 

 

 

Check hier de teaser van haar nieuwste videoclip van het nummer ‘Lady By The River’, gemaakt door Paper Boats:

Het nummer ‘The Weight of Snow’:

Lees het interview over haar EP hier!

One Trick Pony is zaterdag 29 november te zien op Explore the North in het Jugendstiltheater De Vier Pelikanen (Tweebaksmarkt 48) om 18:00u. Tickets voor het festival haal je hier of maak kans op het winnen van twee passe-partouts t.w.v. €59,- via deze link!