Explore the North > Aisha Burns

In Beleven, Evenementen by Redactie

Op 28 en 29 november vindt alweer de derde editie plaats van Explore the North: een laagdrempelig winterfestival dat de schitterende historische binnenstad van Leeuwarden als podium gebruikt voor de presentatie van muziek, literatuur, beeldende kunst, theater en vele andere kunstvormen. We geven je hier tips voor het festival. In deze: Aisha Burns, een Amerikaanse songwriter uit Austin, Texas, eerder bekend als de violiste van Balmorhea.
ashia burns
Haar stem is fenomenaal en lijkt je terug te brengen onder moeders vleugels in donkere tijden. Vergelijken doet haar te kort, maar zoek het
wat in de hoek van Sinead o’ Connor, Alela Diane en het rauwe randje van Natalie Merchant. De toevoeging van gitaar en viool geven een fijne melancholische sfeer aan haar liedjes, maar onderstrepen daarnaast ook haar waanzinnige zangtalent. Hiermee weet ze alles naar een hoger niveau te tillen en raakt ze diepe snaren. Haar muziek beluister je hier.

 

Check vooral dit nummer:

 

Aisha Burns is op zaterdag om 14:30u te zien in de Lutherse Kerk (Nieuwe Oosterstraat 28). Tickets voor Explore the North haal je hierrr.