Hier moet je bij zijn!

In Evenementen, Uittips by Esther Wetting

Door Esther Wetting

Benieuwd wat er de komende maanden te beleven valt in Leeuwarden? Esther Wetting heeft alles voor je op een rijtje gezet. Van een middag heerlijk wijn proeven tot het beste galafeest van Leeuwarden. Pak alvast je agenda: hier moet je bij zijn!

*) Klik op de links voor tickets

Zaterdag 12 en 26 maart > Wijnwandeling Leeuwarden

Misschien wel de lekkerste wandeling door de binnenstad van Leeuwarden. Deze maximaal twee en een half uur durende wandeling brengt wijnliefhebbers naar speciaal geselecteerde wijnzaken, die een goed glas wijn met bijpassende hapjes voor jou klaar hebben staan. De Wijnwandeling Leeuwarden vindt plaats op 12 maart en op 26 maart. Kosten: €17,50 p.p.

Zondag 13 maart > Friesland Pop Sunday Sessions Eindfeest

Dit gratis toegankelijke Eindfeest in Neushoorn telt 22 acts die het afgelopen jaar deelnamen aan de Friesland Pop Sunday Sessions en de Thursday Sessions. Deze sessies zijn allemaal akoestisch en versterkt. De acts spelen in het bijzijn van publiek en professionals. Inmiddels hebben al heel wat verschillende bekende of beginnende acts meegedaan. Het Eindfeest vindt plaats op 13 maart.

Vrijdag 18 maart > Kovacs

Sharon Kovacs, afkomstig uit Eindhoven, wordt ook wel de Nederlandse Amy Winehouse genoemd. Met haar soepele, indringende en donkere stem is deze zangeres met haar debuut album Shades of Black razendsnel naar de top van de Nederlandse popmuziek gestegen. Ook in het buitenland is Kovacs al razend populair. Op 18 maart is deze dame te bewonderen in Neushoorn. Kaarten zijn €20,-.

 

Zaterdag 19 maart > Cruise

Cruise is hét Galafeest van Leeuwarden. Zoals de naam al zegt, staat het feest helemaal in het teken van een reis met het luxueuze cruiseschip ms ‘De Harmonie’. Geniet van Caribische klanken, swingende coverbands, DJ’s, een revuevoorstelling of waag een gokje in het casino. De crew staat klaar met heerlijke hapjes en drankjes.  Cruise is 19 maart in De Harmonie. Kaarten vanaf €35,-.

Donderdag 24 maart > PAUW

Deze rocksensatie uit Twente is vanaf 2014 ontzettend populair geworden met hun jaren ’70 muziek. Ze waren één van de meest geboekte festivalbands en maakten daarnaast hun eerste clubtour. Nu is het tijd voor hun tweede clubtour. Hun debuutplaat Macrocosm Microcosm kwam onlangs binnen op nummer 7 in de album top 100. Op 24 maart staat PAUW in Neushoorn. Kaarten kosten €10,-

 

Donderdag 14 april > The 70s Unplugged

Liefhebbers van de jaren ’70 muziek kunnen op deze avond helemaal losgaan. De jonge groep Pure99 brengt een programma met het beste van die tijd. De mooiste nummers van onder andere The Eagles, Fleetwood Mac, Bob Dylan en Crosby komen voorbij. Alles wordt akoestisch gespeeld en fantastisch gezongen door grootse talenten. 14 april is 70’s Unplugged in De Harmonie te bewonderen. Kaarten kosten €22,-.