Europe als headliner op Cityrock ’17!

In Beleven, Evenementen by Redactie

De Zweedse rocklegende Europe is headliner van het festival CityRock! Op zaterdag 9 september vindt CityRock plaats waar naast Europe onder andere Fischer-Z, Navarone, King of the World en The Grand East op het podium staan.

De Zweedse band Europe staat synoniem voor classic rock, met meezingers als ‘The Final Countdown’, ‘Carrie’ en ‘Rock the Night’. Toch hoef je bij de in 1981 opgerichte band niet alleen nostalgisch te denken. In 2015 verscheen het meest recente album, ‘War of Kings’, waarmee de band bewees nog altijd relevant te zijn in de hardrockwereld. Met zowel de klassiekers als nieuwe songs zal Europe op beide edities van CityRock ongetwijfeld voor een feestje zorgen!

Ook de Britse art-pop/new wave band Fischer-Z maakt in Leeuwarden zijn opwachting. Fisher-Z viert dit jaar zijn 40-jarig bestaan en brengt eind maart zijn twintigste studioalbum uit, getiteld ‘Building Bridges’. Verwacht op CityRock  nieuwe muziek, maar zeker ook hits als ‘The Worker’, ‘Marliese’ en ‘So Long’. Hiernaast is de Nederlandse rockband Navarone bevestigd, net als rhythm- & bluesband King of the World en rock- en soulband The Grand East, die met debuutalbum ‘Movano Camerata’ (september ’16) veel lof kreeg van de muziek media. Tot slot speelt ook de Deep Purple tribute band Purpendicular in Leeuwarden.