Word eindredacteur bij MNSKP

Ben jij de taalpurist die houdt van nakijken en feedback geven? Zorg jij ervoor dat we wekelijks leuke content hebben om te delen? Voeg je dan bij onze eindredactie! De eindredacteur heeft een sleutelfunctie bij MNSKP en heeft dan ook regelmatig overleg met de hoofdredactie over de koers en planning. Je bent dé steunpilaar van de redactie, houdt deadlines in de gaten en denkt mee in de koers die MNSKP moet varen.

Als eindredacteur:
– controleer je alle bijdragen inhoudelijk, verbeter je taal- en spelfouten en kijkt goed naar de opbouw van het artikel, leesbaarheid en taalgebruik.
– denk je mee in de koers en invulling van MNSKP.
– Stuur je redacteuren aan. Je zet opdrachten uit en begeleidt redacteuren bij de uitvoering ervan; je voorziet hun werk van opmerkingen en aanwijzingen en zorgt ervoor dat ze hun deadline halen.
– Houd je actualiteiten en binnenkomende persberichten in de gaten en plaatst deze op de site.

Als je kan werken met WordPress is dat een pré (en anders hebben we ook een superdeluxe handleiding :p). Je moet indien nodig snel kunnen schakelen. Hiernaast ontwikkel je je leidinggevende capaciteiten en kom je in aanraking met vele onderwerpen en zaken die met het redactiewezen te maken hebben. Aan MNSKP besteed je ongeveer vier uurtjes per week en werk je vanuit huis – of een flexplek, in het bos, op de wc, in bed, etc.-.

Hiernaast bieden wij:

  • Een mooi platform met gemiddeld 10.000 lezers per maand;
  • Perstoegang voor evenementen, exposities en voorstellingen;
  • Vrijheid voor eigen input en ideeën;
  • Uitbreiden van je portfolio;
  • Natuurlijk doen we ook verslag van festivals, hier kun je je op inschrijven en dan worden perskaarten geregeld;
  • Lekker bloggen vanuit huis – of waar je ook maar prettig vindt;
  • Twee keer per jaar een grote redactionele bijeenkomst om ontwikkelingen en ambities te bespreken én gezellig te doen natuurlijk;
  • Ervaring, gezelligheid en liefde <3;
  • De mogelijkheid om studiepunten te behalen!

Interesse? Stuur dan een mailtje naar info@mnskp.nl onder vermelding van ‘eindredactie’ en vertel wat over jezelf, je ervaring en wat je motiveert. Je ontvangt binnen twee weken bericht van ons!


MNSKP is een onafhankelijk, groeiend medium dat zich focust op wat er allemaal speelt in Leeuwarden en omstreken op het gebied van kunst en cultuur. We streven ernaar de leukste en grootste cultuurredactie van Leeuwarden te worden. Dit doen we allemaal vrijwillig en voor de lol. Om je C.V. op te bouwen bijvoorbeeld of hobby-matig. Wie je collega’s dan worden, dat vind je hierrrr. Meer weten over MNSKP? Hier lees je meer over ons!