De zomertips van Esther voor juli en augustus

In Beleven, Evenementen, Inspiratie, Kunst & Cultuur, Muziek, Theater, Uittips by Esther Wetting

Door Esther Wetting

Blijf je in juli en augustus lekker thuis in plaats van vakantie te vieren in het buitenland? No worries! In Leeuwarden (en omstreken) staan genoeg leuke festivals en evenementen op de planning. Benieuwd welke voor jou interessant zijn? Check ze hieronder!

Skûtsjewike

De Skûtsjewike is hét watersportevenement van Grou. Een hele week lang, van 22 t/m 31 juli, staat Grou bol van de evenementen omtrent fietsen, varen en zeilen. Daarnaast is er ook veel muziek en theater. En een foodfestival! Het hoogtepunt van de Skûtsjewike is het welbekende Skûtsjesilen. Kortom, een week voor jong en oud om zeker van te genieten.

Roots Special

Op zondag 7 augustus komen twee Leeuwarder bands met roots in de stad roots brengen! Dit gebeurt in het hartje van Leeuwarden, namelijk de Prinsentuin. Soul Survivors en Diff staan vanaf 14:00 uur voor je klaar om hun muziek ten gehore te brengen!
De entree is gratis.

Into The Grave Festival

De 6e editie van dit Leeuwarder metalfestival vindt plaats op 12 en 13 augustus. Dit jaar is het de eerste keer dat Into The Grave twee dagen duurt in plaats van één. Dit is niet het enige dat deze editie op voorhand al legendarisch maakt: de Amerikaanse trashmetalband Slayer is bevestigd als headliner op de vrijdag!
Tickets voor het festival kosten voor beide dagen €45,-, een kaartje voor de vrijdag €35,- en voor de zaterdag betaal je €15,-.

into grave

                                                 Door Tante Lien Producties

Troubadour Treffen

Op 14 augustus 2016 vindt de 22e editie van het Troubadour Treffen plaats! Titus van ’t Veer verzorgt ook dit jaar weer een verrassende line-up. Eén van de gasten die dit jaar de eerste plek van de line-up betreedt is Jeangu Macrooy. De rest van het programma wordt binnenkort bekend gemaakt.
Troubadour Treffen vindt plaats in de Prinsentuin. Entree is gratis.

Jazzy Sunday

Het festivalseizoen van de Prinsentuin wordt afgesloten op zondag 21 augustus. De tuin van Leeuwarden wordt omgetoverd in een swing & jazz tuin! Dit jaar komen Thom Hoorweg en Sander Baan Quartet om de hedendaagse blik op jazz te geven.
De entree is gratis.

Glemmer Beach

Glemmer Beach vindt plaats van 25 t/m 27 augustus 2016 aan het strand in Lemmer. Dit jaar belooft het festival net zo leuk te worden als voorgaande jaren. De line-up is spectaculair! Niemand minder dan onder andere Marco Borsato, Miss Montreal en Kensington staan dit jaar voor je klaar. Het festival is voor jong en oud!
Tickets voor donderdag kosten €35,-, voor vrijdag €45,- en voor zaterdag €30,-. Een heel weekend bedraagt €95,-.

hand

UITfestival & City Jazz

Op 28 augustus vindt het UITfestival plaats in het centrum van Leeuwarden. Een voorproefje van al het leuks dat er komend cultureel seizoen in Leeuwarden te beleven is. Exposities, dans, muziek en film: laat je verrassen door alles wat er te kijken en te luisteren valt! Dit jaar inclusief City Jazz, het enige echte jazzy en groovy festival van Leeuwarden. Het City Jazz podium is te vinden in de Prinsentuin.