Dé uittips van Esther voor juni en juli

In Beleven, Evenementen by Esther Wetting

Door Esther Wetting
Foto door Jelle Zijlstra

Ga je niet op vakantie deze zomer, heb je eens een weekendje vrij of wil je er spontaan even op uit? Leuk idee! Maarrr, waar moet je nou precies heen? Ga je graag vliegtuigen spotten of wil je liever naar een muziekfestival? Esther heeft de beste tips onder elkaar gezet om jou de maanden juni en juli uit de verveling te helpen!

Luchtmachtdagen 2016

De Luchtmachtdagen op de Vliegbasis Leeuwarden zijn een enorme happening, zowel voor Nederland als het buitenland. Dit jaar zullen onder andere de F-35 Joint Strike Fighters hun opwachting maken. Wat je als bezoeker en vliegtuigliefhebber zeker mag verwachten zijn onder andere het bewonderen van helikopters en straaljagers, vliegshows, een kijkje achter de schermen, het spotten van geweldige vliegtuigen uit binnen- en buitenland, demonstraties, workshops en ga zo maar door. Heel wat wils voor iedereen! Benieuwd? De Luchtmachtdagen zullen plaatsvinden op vrijdag 10 en zaterdag 11 juni 2016.

Korenfestival

Meer dan 50 koren verzamelen zich aanstaande zondag 12 juni in de Prinsentuin te Leeuwarden. Ieder jaar trekt deze dag weer honderden bezoekers om te genieten van een gezonde portie samenzang. Een bijzonder gezellige dag waarbij ongegeneerd meezingen wordt gewaardeerd. Kom vanaf 13:00u luisteren naar deze mix van onder andere shanty, pop en close-harmony!

City Proms

City Proms is een vierdaags klassieke muziek festival in Leeuwarden. Op dit festival kun je genieten van kunst, cultuur en natuurlijk muziek. Naast concerten zijn er ook dansoptredens, muziektheaters en workshops. Vrijdagavond 24 juni wordt het festival op bijzondere wijze geopend door niemand minder dan het Noord Nederlands Orkest inclusief een bekende zangeres en DJ. De toegang is geheel gratis. City Proms is te bezoeken van donderdag 23 t/m zondag 26 juni 2016.

Reggae Delight

Voor iedereen die houdt van de zon, takin’ it easy en relaxte vibes biedt de Prinsentuin Leeuwarden dit jaar een dagje relaxte grooves & reggae. Op zondag 3 juli komen Homemade Grooves en The Rising Sun een gezonde dosis noordelijke ‘Easy Skankin’ brengen.

Welcome to the Village

Na drie uitverkochte edities is Welcome tot he Village ook deze zomer weer het mooiste kleine dorp van Nederland. Het festival wordt georganiseerd door een grote groep jonge freelancers, een heleboel vrienden en meer dan vijfhonderd vrijwilligers. Dit jaar kun je grote artiesten van zowel Nederlandse als internationale bodem verwachten. Daarnaast speelt lekker eten en design een grote rol in dit tijdelijke dorp. Ook graag een kijkje nemen bij één van de grootste festivals van Noord-Nederland op 15, 16 en 17 juli? Koop je tickets op welcometothevillage.nl.