De muziektips van Esther!

Esther Kloosterman Evenementen, Uittips

Door Esther Kloosterman

Af en toe lees je een recensie van een bijzondere artiest, leuke band of muzikant waar je nog nooit van hebt gehoord. Op muzikaal gebied gebeurt er veel in Leeuwarden, waardoor je misschien wel iets bijzonders mist. Misschien omdat het een beetje gek is, anders dan anders of je interesse er gewoonweg nog niet naar uit is gegaan. Daarom heb ik een paar events geselecteerd en beschreven die zeker de moeite waard zijn!

Isbells

 • Waar?                  Asteriks
 • Wanneer?          Vrijdag 29 januari 20:00u
 • Kost je:               €5,-

Voor wie Isbells niet kent, hier een korte introductie. Isbells is een Belgische muziekgroep die draait rondom zanger Gaëtan Vandewoude. In 2009 bracht de band hun eerste album uit met hierop dromerige, melancholische folksongs. De 5-koppige band staat bekend om hun breekbare teksten, kleine liedjes en melancholie. Inmiddels hebben ze een tweede album uitgebracht genaamd Billy dat krachtiger klinkt als het vorige. Naar mijn mening blijven alle liedjes van Isbells heerlijk om te luisteren en bij weg te dromen.

 

 

Lisa Jacobs & The String Soloists

 • Waar?                  De Harmonie
 • Wanneer?           Woensdag 3 februari 19:15u
 • Kost je:                €25,-

De Nederlandse violiste Lisa Jacobs begon op 17-jarige leeftijd met haar veelbelovende carrière als violiste. Ze speelt in grote concertzalen over de hele wereld en werkt samen met verschillende dirigenten en orkesten. In de Harmonie is ze samen met The String Soloists te zien en te horen: een internationaal strijkerensemble met topmusici vanuit heel Europa. Tijdens de show zal Jacobs onder andere muziek van Bach, Locatelli en Piazzolla spelen. Door haar passie en de melancholie die in haar muziek doordringt voert ze je mee in haar spel.

 

 

Ragtag festival

 • Wie?                     Peter Pan Speedrock, de Hûnekop, Herder en meer.
 • Waar?                  Neushoorn
 • Wanneer?          Zaterdag 13 februari vanaf 15:30u
 • Kost je:               €20,-

Voor iedereen die zin heeft in een ruig feestje waar niets te gek is, is het Ragtag festival in het nieuwe Neushoorn. Verdeeld over twee zalen waar onder andere stonerrock, speedrock en rouwdouwersmuziek zal worden gespeeld. Wie Peter Pan Speedrock tijdens het afscheid van Romein heeft gezien, zal dit vast nog eens willen ervaren. De mannen hadden hun afscheid al aangekondigd maar spelen voor een laatste keer in Neushoorn. De Friese band Hûnekop staat bekend om humoristische teksten, feestgedruis en stampmuziek. Andere bands die optreden tijdens ragtag zijn Herder, The Exploited en Magnetic Spaceman. Dit wordt een avond met vliegend bier, luide muziek en moshpits, maar bovenal een groot feest!

Midday Winter

 • Waar?                  Huiskamerconcert in Woongroep Hoeksterpoort
 • Wanneer?          Vrijdag 11 maart 20:00u

Ik vind huiskamerconcerten bijzonder. Er hangt een intieme, relaxte sfeer. Voor artiesten is het extra spannend om hun publiek zo dichtbij te hebben en diep in de ogen te kunnen kijken. Midday Winter treedt deze keer op tijdens een huiskamerconcert in onze stad. Zingend en spelend op haar gitaar gaat deze singer-songwriter uit Leeuwarden een intieme show verzorgen. Haar songs zijn gebaseerd op ervaringen, maar komen vooral uit het hart. Heb je nog nooit een huiskamerconcert meegemaakt? Dan raad ik het je zeker aan!

 
Midday Winter