De muziekacts die je niet mag missen op #WTTV16

In Evenementen, Muziek by Esther Kloosterman

Door Esther Kloosterman
Foto links: Hans Jellema

Yes! Welcome to the Village staat weer voor de deur. We mogen weer een weekend in het leukste dorp van Nederland vertoeven. Waar je heerlijke happen kunt scoren, dansen totdat je erbij neervalt, genieten van de o zo mooie omgeving en veel meer. Maar vooral… heel veel vette muzikale acts! Daarom hebben we een paar acts op een rijtje gezet die zeker een bezoek waardig zijn.

The Hot 8 Brassband

Zondag 20:00u in Blessum

The Hot 8 Brassband werd in 1995 opgericht in New Orleans. Sindsdien heeft de brassband bijna de hele wereld bereisd. De brassband bestaat uit 8 mannen, waarvan de samenstelling nog weleens verandert. De band heeft het niet makkelijk gehad. Dit komt doordat ze door de jaren heen 4 leden zijn verloren door geweld. Met hun muziek willen ze mensen bewust maken van de problemen in hun stad. Toch komt de groep over als een vrolijke eenheid met een grote passie voor hun muziek. Met funky muziek zetten ze het publiek aan tot dansen. Daarnaast spelen ze covers ook erg goed. Check onderstaand filmpje!

 

Beaty Heart

Vrijdag 17:00u in Blessum

Beaty Heart is een collectief uit Londen dat indie/psych pop maakt. Een aparte sound, die doet denken aan Animal Collective en Yeasayer. Bijzonder aan dit trio is dat ze begonnen als een audiovisueel collectief. Uiteindelijk zijn ze zich gaan focussen op de muziek. De band wil graag een unieke sound neerzetten waarmee ze zich onderscheiden van de rest. Exotisch wordt de muziek van Beaty Heart ook wel genoemd. Dit komt door de wereldse invloeden die je in hun nummers terughoort. Denk er een paar palmbomen, flamingo’s en een cocktail bij, en de ervaring is compleet.

 

Suuns

Zaterdag 22:40u in Grootegast

Suuns is misschien wel een vreemde eend in de bijt op WTTV. Met hun Duistere krautrock neemt de band je mee naar onbegaanbare wegen. De muziek van SUUNS sleept je van de een naar de andere kant en is soms niet te volgen. Ze weten een bepaalde sfeer te creëren waarbij je wel moet blijven luisteren. Deze Canadese rockband, gevormd door 4 mannen heeft dit jaar een nieuw album genaamd Hold/Still uitgebracht. Donker, experimenteel en minimalistisch. Perfect voor in de late uurtjes op WTTV.

 

Yung

Zondag 18:45u in Ravenswoud

‘Just take those pills and you will see things straight again’, aldus Yung in een van hun nieuwste nummers. Deze Deense band speelt punkrock/grunge met een rauw randje. De band is momenteel prominent in hun thuisstad Aarhus, waar ze de voornamelijk in de underground scene spelen. Met energieke, uitbarstende, maar soms ook melancholische nummers zit er veel variatie in de muziek van Yung. Al luisterend zou je denken rechtstreeks in de jaren ’90 te zijn beland. De videoclip hieronder met het nummer ‘Nobody Cares’ bevestigt dat gevoel.